Vigyázat! A szelfi halált okozhat

Forrás: Thinkstock -
fénykép Mumbai szelfi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mumbaiban pénzbüntetés jár, ha valaki szelfizik! A tilalom az indiai város 16 körzetében érvényes, és azért vezették be, mert a dél-ázsiai országban számtalan áldozatot követelt a népszerű önfotózás

Többen belehaltak már a szelfizésbe, ezért az indiai hatóság úgy döntött, hogy szelfitilalmat rendel el a többségében turisztikai látványosságok körzetében.

A szabály megsértőinek 1200 rúpiát, azaz 5000 forintot kell kifizetniük,

ráadásul ez azokra is érvényes, aki nem készít fotókat, de kimerészkedik a helyi rendőrség által veszélyesnek titulált területekről.

Indiában csúnyán megfizetsz, ha szelfizel (A kép illusztráció) Forrás: Thinkstock

Szelfihalál

A 2014 óta világszerte feljegyzett 49 szelfikészítés közben történt halálesetből

19 Indiában következett be.

Egy 18 éves diák például egy iskolai kiránduláson halt meg, mert miközben önmagát fotózta egy szikla tetején, elvesztette az egyensúlyát, és a vízbe fulladt. De nem csak ő, hanem a barátja is odaveszett, amikor utána ugrott, hogy megmentse.

Egy másik nő szintén vízbe zuhant és megfulladt, a népszerű mumbai turisztikai látványosságnál, a Bandstand erődnél, miközben önmagát fényképezte.

Elképesztő! Eltervezte kisfia megölését a rendőrnőhttp://www.life.hu/news/20160224-szornyu-reszletek-kerultek-nyilvanossagra-a-gyilkos-rendorno-ugyeben.htmlAz eset még február elsején történt a XVII. kerületben. A tragédiáról most újabb szörnyű részletek kerültek nyilvánosságra. News--Gyász! Meccs közben halt meg egy magyar focistahttp://www.life.hu/news/20160225-meccs-kozben-hunyt-el-a-kazincbarcikai-39-eves-szakacs-krisztian.htmlVasárnap a kazincbarcikai sportcsarnokban mérkőzés közben lett rosszul a sportoló. Szakács Krisztián életét a mentők már nem tudták megmenteni. NewsOrigoFerenc pápa terhes titkárnőjét holtan találtákhttp://www.life.hu/news/20160225-ferenc-papa-7-honapos-terhes-titkarnojet-miriam-wuolout-holtan-talaltak-otthonban.htmlA 34 éves nőre városszéli lakásában akadtak rá. Már évek óta a pápa otthonában dolgozott. News--2800 éve nem emelkedett így a tengerszinthttp://www.life.hu/news/20160224-a-globalis-felmelegedest-egyre-gyorsitja-az-ember-okozta-kornyezetszennyezes.htmlA Föld tengereinek vízszintje jóval gyorsabban emelkedik, mint az elmúlt 2800 évben bármikor, a folyamatot egyre gyorsítja az ember okozta globális felmelegedés - állapította meg a globális tengerszint változásait vizsgáló új tanulmány. News--2800 éve nem emelkedett így a tengerszinthttp://www.life.hu/news/20160224-a-globalis-felmelegedest-egyre-gyorsitja-az-ember-okozta-kornyezetszennyezes.htmlA Föld tengereinek vízszintje jóval gyorsabban emelkedik, mint az elmúlt 2800 évben bármikor, a folyamatot egyre gyorsítja az ember okozta globális felmelegedés - állapította meg a globális tengerszint változásait vizsgáló új tanulmány. News--Nicole Kidman állatmenhelyet hoz létre a farmjukonhttp://www.life.hu/news/20160224-nicole-kidman-igazi-allatbarat-hatalmas-menhelyet-hoz-letre-a-sajat-farmjan-a-ferjevel.htmlA színésznő és párja egy különleges ötlettel rukkolt elő a minap. Egyesek szökőkutat építenek a kertjükben, ők egészen mást. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.