Cukorbeteg gyerekrobotot fejlesztenek Angliában

kisgyerek robot cukorbeteg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Brit szakemberek olyan roboton dolgoznak, ami a gyermekkori cukorbetegség tüneteit produkálja. A fejlesztés célja, hogy a fiatalok felismerjék a betegség tüneteit és azt, hogy miként lehet segíteni a diabéteszeseknek.

A robot, akinek egyébként neve is van, méghozzá Robin, 5800 fontot kóstál, azaz 2,3 millió forintot.

A tervezők, Lola Canamero és Matthew Lewis pedig 7-12 éves kor közötti fiataloknak szánták.

Robin Forrás: Origo

"Azt kérjük a gyerekektől, hogy gondoskodjanak Robinról, játsszanak vele és miközben így tesznek, a robot a cukorbetegség tüneteit szimulálja, amelyeket a gyerekeknek fel kell ismerniük és gondolkodniuk kell azon, hogy miként segíthetnének" - idézte Cabónamerót a BBC News.

Robin egy gyerekhez hasonlóan viselkedik. Ölelést kér, járkál, táncol, de még beszélni is tud, bár csak annyit, hogy "éhes", vagy épp ölelésre vágyik. A robot jelenleg még csak néhány interakcióra képes - kevés szót ismer és a zajokra sem reagál -, ezért a gyerekek félórás periódusokat töltenek vele.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.