"Nincs lelked?" - Az ítélethirdetés után először szólalt meg Oscar Pistorius

Forrás: AFP/Kim Ludbrook -
gyilkosság Dél-Afrika ítélethirdetés újságíró nyilatkozat Oscar Pistorius paralimpikon Reeva Steenkamp emberölés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A barátnője meggyilkolása miatt elítélt paralimpikont a dél-afrikai Times magazin újságírója telefonon kereste meg a tárgyalás után.
Forrás: AFP/Kim Ludbrook

A barátnője, Reeva Steenkamp megölése miatt elítélt paralimpikon futónak a Mail Online hírei szerint még hat hete van a letöltendő büntetése előtt. Bátyja, Carl Pistorius Twitteren csak annyit írt: "Összetörtem."

Pistoriust tavaly első fokon gondatlanságból elkövetett emberölésben találták bűnösnek, és ötéves börtönbüntetésre ítélték. Az ügyészség megfellebbezte az ítéletet, és kitartott azon megállapítása mellett, hogy a paralimpikon futó szándékos emberölést követett el. A legfelsőbb fellebbviteli fórum decemberi ítéletében helyt adott a fellebbezésnek, és arra jutott, hogy a futó szándékosan végzett barátnőjével. Pistorius büntetését még nem szabták ki, az ítélethirdetést április 18-ára tűzték ki. A szándékos emberölésért Dél-Afrikában kiszabható legenyhébb szankció 15 év szabadságvesztés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.