Médiahatósági eljárás indult a TV2 és a Class FM ellen

Forrás: Class FM -
TV2 eljárás NMHH Class FM műsor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa eljárást indított a TV2 és a Class FM ellen. A hírek szerint egy-egy műsornál túl enyhe volt a korhatár-besorolás.

Eljárás indult a TV2-n tavaly december 29-én vetített Komancsok holdja című háromrészes westernsorozat egy epizódja, valamint a Class FM Morning Show-jának január 11-i adása miatt. Az NMHH Médiatanácsa úgy véli, hogy a műsorszámok túl enyhe korhatár-besorolást kaptak - írja az Origo.

Forrás: Class FM

Mindkét adást a 12-es kategória helyett vélhetően "16 éven aluliaknak nem ajánlott" - ként kellett volna sugározni, a déli, illetve reggeli órák helyett 21 óra után, illetve hajnali 5 óra előtt.

Mi volt a gond?

A televíziós műsorszám nemi erőszakot, gyilkosságot és más véres jeleneteket is tartalmazott, a rádiós beszélgetés pedig a 16 éven aluliak többsége számára "félreérthetően, aggályos kontextusban" dolgozta fel a szexualitás, illetve a homoszexualitás témáját, valamint pozitív, humoros színben tüntette fel az alkohol- és drogfogyasztást. Emellett a műsorszámban durva trágárság is helyet kapott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.