5 Michelin csillaggal vezetünk a régióban

Forrás: Costes Downtown -
étterem Costes étterem michelin csillag
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Costes Downtown a legújabb Michelin-csillagos étterem Budapesten: Magyarországon ez már az ötödik!

Ma jelent meg a 2016-os Michelin-kalauz, a Main Cities of Europe. A kiadvány 44 európai nagyváros, köztük Budapest legjobb éttermeit gyűjti össze. És a jó hír, hogy az egyik budapesti étterem Costes Downtown egy Michlein csillaggal gazdagodott, így

Közép-Európa gasztronómiai fővárosa továbbra is Budapest.

Az eddigi 4 étterem,- az Onyx, Costes, Borkonyha, Tanti,- megtartotta a csillagát.

Costes Downtown Forrás: Costes Downtown

A régióba egyébként több új csillag is került, a cseh és a lengyel fővárosban is lett egy-egy újabb, Michelin által kiemelt étterem. Jelenleg Prágában már három, Varsóban két ilyen étterem található.

Mit jelez a Michelin-csillag?

A csillag jelzi, hogy ha egy étterem (vagy szálloda) megér egy utazást. Nem a séfnek ítélik oda, hanem magának az étteremnek, de tulajdonképpen annyit jelent, hogy a kalauzban az étterem neve mellett megjelenik a kis, virág alakú jelzés.
A Michelin szellemisége szerint egy csillag egy kisebb kitérőt, míg a három csillag (a maximálisan elérhető ajánlás) külön utazást is megér az adott országba. Szigorú értelemben véve ez alapján a négy budapesti csillagos étterem (Costes, Onyx, Borkonyha, Tanti) azt jelenti, hogy ha épp Budapesten jár a célközönség, akkor érdemes benézni valamelyikbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.