Erzsébet királynő olyat tehet, amire eddig még nem volt példa

Forrás: AFP/John Macdougall -
Brexit The Sun Erzsébet királynő II. Erzsébet brit királynő politika magazin Európai Unió sajtóper véleménynyilvánítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kínos ügybe keveredett a brit uralkodónő: a The Sun magazin címlapon hozta le a hírt, miszerint Erzsébet királynő támogatja, hogy Nagy-Britannia kilépjen az Európai Unióból.

Erzsébet királynő az unióellenes Brexit-párttal szimpatizál, vagyis támogatja, hogy Nagy-Britannia kilépjen az EU-ból - a The Sun magazin címlapján jelentette meg az erről szóló írását, és ezzel hatalmas lavinát indított el - írja a BBC.

Forrás: AFP/John Macdougall

A lap Erzsébet egyik 2011-ben tett kijelentését elemezte, amelyben az Európai Unió negatívumait taglalta, ebből vonta le a Brexit-pártra vonatkozó következtetéseit. Mivel az uralkodó nem tehet nyílt politikai véleménynyilvánítást, Erzsébet számára ez roppant kínos. A palota azonnal cáfolta a megjelenteket, és a hírek szerint akár bíróság elé is kerülhet az ügy - ilyen sajtóperre pedig Erzsébet királynő uralkodása alatt még nem volt példa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.