A két éve eltűnt maláj utasszállító roncsait találták meg

Forrás: MTI/EPA/Raymond Wae Tion -
Mozambik repülő eltűnt maláj repülőgép maláj gép
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Mozambik partjainál nemrég fellelt két roncsdarab nagy valószínűséggel a Malaysia Airlines két éve eltűnt MH370-es járatából származik - közölte az ausztrál kormány egyik tagja.

Darren Chester közlekedési miniszter nyilatkozata szerint a nemrég Ausztráliába szállított roncsdarabokról készült nemzetközi szakértői jelentés megállapította, hogy mindkét darab megfelel a Malaysia Airlines Boeing-777-es típusú gépe bizonyos elemeinek.

Forrás: MTI/EPA/Raymond Wae Tion

Az NBC amerikai tévécsatorna március elején, a mozambiki partoknál megtalált első roncsdarabról beszámolva, azt jelentette, hogy az a repülőgép hátsó vízszintes vezérsíkja lehet. A Kuala Lumpurból Pekingbe tartó gép 2014. március 8-án tűnt el, 239 emberrel a fedélzetén, és a legutóbbi feltételezések szerint valahol az Indiai-óceán egy távoli pontján zuhanhatott le, Mozambik partjaitól mintegy 6 ezer kilométerre keletre.

"Az elemzés arra a megállapításra jutott, hogy a roncsok szinte bizonyosan az MH370-esből valóak" - mondta Chester.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.