Autósok, figyelem! Visszakerül a türelmi idő a parkolási rendeletbe

Forrás: MTI/Máthé Zoltán -
törvény türelmi idő autó parkolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valószínűleg visszakerül a parkolási rendeletbe a korábban törölt ötperces türelmi idő, az erről szóló előterjesztést jövő szerdán tárgyalhatja a Fővárosi Közgyűlés. 

A parkolási rendelet módosítása a várakozási díj utólagos igazolásával kapcsolatos pontosítást tartalmaz. Ezek szerint "az autós mentesül a törvényben meghatározott egyórai várakozási díj és pótdíj megfizetése alól, ha az ellenőrzés időpontja vagy a mobiltelefonos parkolási díjfizetés érvényességének kezdő időpontja között nem telt el öt percnél hosszabb idő, és a várakozási díjfizetést a parkolás-üzemeltető ügyfélszolgálati irodáján utólag igazolja" - olvasható az előterjesztésben.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Javasolják azt is, hogy a rendelet módosítását a hatálybalépését követő fél éven belül - a fővárosi parkolás-üzemeltetők bevonásával, azok tapasztalatai alapján - vizsgálják felül, és arról ismét tárgyaljon a Fővárosi Közgyűlés. A türelmi idő eltörlésére vonatkozó módosítás áprilisban lépett volna hatályba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.