Micsoda? Donald Trump büntetné azokat, akiken abortuszt végeztek

Forrás: AFP//Rhona Wise -
felháborodás büntetés Donald Trump abortusz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A republikánus párti elnökjelölt-aspiránsnak sikerült ismét meglepnie mindenkit mikor azt mondta, az abortuszon átesett nőket valamilyen formában büntetni kellene. Később finomított a kijelentésén.

A milliárdos üzletember nagy felháborodást keltő szerdai interjújától hangos a sajtó. Az amerikai televíziós beszélgetésben ugyanis Trump megosztotta meglehetősen szélsőséges nézeteit az abortuszról.

Forrás: AFP//Rhona Wise

Szerinte azokat a nőket, akik megszakíttatják terhességüket, valamilyen formában büntetni kellene, de arra nem tudott válaszolni, hogy mégis hogyan. Az ezt követő felháborodás miatt Trump kiadott egy nyilatkozatot, melyben tisztázza véleményét. Azt írja, hogy az abortusz kérdéséről az egyes államoknak saját hatáskörben kell dönteniük. Később pedig már a megszakítást elvégző orvosokat bírálta. Mondani sem kell, hogy Trump szavai minden oldalon felháborodást váltottak ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.