Amerikai Egyesült Államok törvény diszkrimináció munka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Phil Bryant, az amerikai Mississippi állam kormányzója aláírta azt a törvényt, amely lehetővé teszi vallási csoportoknak és magánvállalkozásoknak, hogy megtagadják szolgáltatásaikat meleg, biszexuális és transznemű emberektől.

A kormányzó szerint a törvény azokat védi, akik szerint a házasság csak férfi és nő között köthető, szexuális kapcsolat házasságon kívül nem megengedett, valamint a férfi és a nő nemét a születési genetikai felépítés dönti el - írja az Origo.

Forrás: Thinkstock

A törvény szerint például magánszemélyek és -intézmények, illetve kereskedelmi egységek megtagadhatják az LGBT-közösség tagjaitól a kiszolgálást, illetve az alkalmazását, sőt, a törvény lehetővé teszi ezeknek az embereknek az elbocsátását munkajogi következmények nélkül.

Ezen túlmenően lehetővé teszi azt is, hogy a boltokban és vendéglátóipari egységekben megtagadják tőlük a kiszolgálást, illetve a kórházak és orvosok elutasíthatják kezelésüket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.