5 hónapos és 2,5 kiló: Gyerekek ezrei esnek áldozatul a jemeni háborúnak

háború gyerekek éhezés Jemen
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Miközben a világ megdöbbenve figyeli a Szíriában és Irakban történteket, Jemen két ország: Irán és Szaud-Arábia csataterévé változott, az ott élő gyerekek élete pedig földi pokollá.

Az UNICEF tavalyi statisztikái szerint Jemenben közel 2000 gyermek bűncselekmény áldozata lett: 934-et megöltek, 1356 gyerek pedig súlyosan megsebesült. Mindez azt jelenti, hogy naponta átlagosan 5 kiskorú esik a háború áldozatául,

nem beszélve arról a 320 ezer gyermekről, akik az éhhalál szélére kerültek.

Yemen's Children Continue to Starve

Udai is 5 months old and weighs just 5.3 pounds. He's one of an estimated 320,000 children suffering from life-threatening malnutrition in this war zone.

Közzétette: AJ+ – 2016. március 30.

Az alábbi képen a mindössze 5 hónapos és két és fél kilós Udai Faisal látható, aki alultápláltság, kiszáradás, és mellkasi fájdalmak miatt került kórházba.

Forrás: AJ+

Udai-t szülei két nappal később elvitték a kórházból, mivel a kisfiú apja szerint az orvosok feladták az életéért folytatott harcot. Ezzel szemben a kórház sürgősségi osztályának vezetője a család anyagi helyzetét látva döntött úgy, hogy nem engedhetik meg a szükséges kezeléseket.

Két nappal később Udai meghalt, de fotója körbejárta a világot.

Pusztulnak a szépséges arab épületek Jemen fővárosában. A Szaúd-Arábia vezette koalíció folyamatosan bombázza az országot, hogy elzavarja az Irán által támogatott jelenlegi vezetést Forrás: AFP/Mohammed Huwais

Bár április 10-én tűzszünetet jelentettek be, de Udainak és családjának ez már egyáltalán nem nyújt vigaszt - számolt be a Buzzfeed.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.