Meghalt Howard Marks, minden idők legrafináltabb drogbárója

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Ursula Duren -
halál Howard Marks drogbáró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hetvenéves korában meghalt Howard Marks, akit "minden idők legrafináltabb drogbárójaként" jellemzett a brit Daily Mail, és akinek önéletrajzi könyve világszerte hatalmas sikert aratott.

Marksot vasárnap reggel, álmában érte a halál. A walesi Kenfig Hillben született Marks tavaly januárban jelentette be, hogy gyógyíthatatlan bélrákot diagnosztizáltak nála. Akkor azt mondta, hogy semmit sem bánt meg az életében - írta a BBC News.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Ursula Duren

Drogcsempészi karrierje az 1970-es években kezdődött, miután fizikusi diplomát szerzett az Oxfordi Egyetemen. 1988-ban az Egyesült Államok Kábítószerellenes Ügyosztálya vezette akció keretében elkapták Spanyolországban és kiadták Floridának. Az Egyesült Államok legszigorúbb szövetségi fegyházában letöltendő 25 év börtönre ítélték marihuána-csempészetért,

de 1995-ben feltételesen szabadlábra helyezték jó magaviselet miatt.

Kalandos életét az 1996-ban megjelent Mr. Nice című önéletrajzi könyvben mesélte el, amely nemzetközi könyvsiker lett, és film is készült belőle Rhys Ifans főszereplésével - számolt be az Origo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.