Ne feledd: ma van a Föld Napja!

Forrás: Dreamstime -
fák Föld napja természetvédelem környezetvédelem Magyarország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
26 éve ünnepeljük Magyarországon a Föld Napját. A világszintű kezdeményezés - amely 45 éves múltat tudhat maga mögött - szervezői minden évben különféle eseményekkel irányítják rá a figyelmet a természet védelmére.

1990 óta minden év április 22-én megemlékezünk erről a jeles alkalomról. Idén is országszerte rendeznek programokat. A Föld Napjának alapgondolata az Egyesült Államokban élő egyetemi hallgató, Denis Hayes ötlete volt.

Forrás: Dreamstime

A Föld Napja Alapítvány honlapján hangsúlyozzák: bár sokat tettünk Földünkért, mégsem eleget, ezt bizonyítja, hogy a 2014-es év lett az eddigi legmelegebb év a mérések 1900 körüli kezdete óta, és éppen ezért nem csupán a világnapon, hanem az év többi napján is tennünk kell a természet megóvásáért.

A környezet zöldítése, a fák és a haszonnövények ültetése, a komposztálás, a megfelelő szigetelés, a környezetbarát közlekedés és a környezettudatos vásárlás mind-mind olyan módszer, amellyel bárki tenni tud a környezetéért!

/1105/K_rny2011527183046

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.