Szívszorító! Nem tudni, miért halt meg a kis zsiráf Debrecenben

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt -
zsiráfborjú Debrecen zsiráf
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden előzmény nélkül, szombat reggel váratlanul elpusztult a debreceni állatkert 18 napos zsiráfbébije.

A recés zsiráfborjú április 11-én 430 napnyi vemhesség után elsőszülöttként látott napvilágot Szilveszter és Emma frigyéből, először a debreceni állatkert történetében.

Ilyen volt a zsiráfbébi születése után Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A zsiráfoknál az első ellés több kockázattal is jár

- mondta az intézmény igazgatója, Nagy Gergely Sándor. A 6 éves Emma a gyors ellést követően nem engedte magához a zsiráfbébit, ezért az ilyenkor szokásos protokoll szerint az állatápolók kézből táplálták, gondozták, a kis zsiráf szépen gyarapodott. Neve még nem is volt a borjúnak: az állatkert azt szerette volna, ha a látogatók maguk nevezik el az állatot.

Nagy Gergely Sándor szerint a recés zsiráfborjú pusztulása váratlanul történt, annak okáról csak a Nébih állat-egészségügyi diagnosztikai laboratóriumának vizsgálata után tudnak részleteket közölni.

Európa állatkertjeiben jelenleg 158 egyedből álló recészsiráf-állomány él.

A Magyarországon csak Debrecenben láthatók recészsiráfok: az európai fajmentő program keretében 2006 óta élnek ilyen állatok a Nagyerdő fái alatt.

Gyilkosság? Egy férfi holttestére bukkantak a rendőrök Tiszakécskénhttp://www.life.hu/news/20160501-megoltek-egy-ferfit-tiszakecsken-1.htmlEgy férfi holttestére bukkant a rendőrség szombat este egy tiszakécskei házban. A nyomozók szerint emberölés történt. News--Felhős, esős majális elé nézünk: Íme a hét időjárása!http://www.life.hu/news/20160430-idojaras-majaliskor-eso-szel-varhato-de-20-fok-is-lehet.htmlDélen, délnyugaton sokat esik majd az eső május 1-jén délután. Kevés napsütés csak keddtől várható a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint.News--Újra terítéken a Maradj talpon! műsorban elhunyt lány ügyehttp://www.life.hu/news/20160430-ujra-teriteken-van-a-maradj-talpon-musorban-elhunyt-lany-ugye.htmlMagához a miniszterelnökhöz fordult a Maradj talpon! című vetélkedő forgatása közben elhunyt Dobos Kinga élettársa, Boda Sándor.News--Drónnal ütközhetett a British Airways egyik londoni járata?http://www.life.hu/news/20160430-dronnal-utkozhetett-a-british-airways-egyik-londoni-jarata-genfbol-tartott-heathrow-ra.htmlA brit hatóság semmiféle bizonyítékot nem lelt arra, hogy a British Airways gépe valóban drónnal ütközött volna áprilisban - de továbbra sem zárják ki a lehetőséget. NewsOrigoSzívszorító! Esküvőjére készült a stúdióban meghalt 44 éves riporter, Szabó Tiborhttp://www.life.hu/news/20160430-eskuvojere-keszult-az-atv-studiojaban-meghalt-riporter-szabo-tibor.htmlDöbbenetes hírek érkeztek az ATV-ből: a csatorna épületében tegnap munka közben összeesett, majd nem sokkal később a kórházban meghalt Szabó Tibor. Azóta újabb részletek derültek ki róla. News--Vajon tényleg betilthatják az Ubert Magyarországon?http://www.life.hu/news/20160430-az-uber-szemelyszallito-alkalmazast-betilthatjak-magyarorszagon.htmlAz engedély nélkül taxizóktól elvennék a jogsit, az applikációkat pedig betiltanák. News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.