Érettségi: Kossuth-díjas bizantinológus művét kapták a diákok

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt -
Moravcsik Gyula magyar érettségi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megkezdődtek a magyar írásbeli érettségik országszerte a középiskolákban hétfő reggel, a diákoknak a vizsga első részében, Moravcsik Gyula: A papiruszok világából című könyvének egy részét kell értelmezniük.

Reggel 8-kor rendben elkezdődtek a magyar érettségik, 77.428 diák izgul most éppen a padokban. A vizsgázóknak A papiruszok világából című Moravcsik Gyula által írt könyv egy részletét kell értelmezniük.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A papiruszok világából című könyv az ókori szövegekről szól, Moravcsik a fennmaradásuk körülményeit vizsgálja benne az 1942-ben megjelent könyvben. A magyar nyelv és irodalom tárgy középszintű írásbelije egyébként 240 perces. A vizsgázóknak két feladatlapot kell megoldaniuk, a szövegértési feladatlap esetében 60 perc, a szövegalkotási feladatlap esetében pedig 180 perc áll a rendelkezésükre - írja az Eduline.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.