Megvan Afrika szépe: ghánai lány nyerte a Miss Africa szépségversenyt

Forrás: AFP/John Wessels -
győztes szépségverseny Miss Africa Ghána Afrika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A dentálhigiénikusként dolgozó 24 éves Rebecca Asamoah nyerte a Johannesburgban először megrendezett Miss Afrika kontinentális szépségversenyt.

Negyvenen indultak, végül a döntőbe került 11 lány közül a 24 éves Rebecca Asamoah fejére került a Miss Africa szépségverseny győztesének járó korona. A második helyezett a zambiai Michelo Malambo, a harmadik pedig a dél-afrikai Jemimah Kandimiri lett.

Forrás: AFP/John Wessels

A Miss Afrika Kontinens címért versenyző szépségek fürdőruha helyett fekete pólóban és szűk rövidnadrágban álltak a közönség elé, és mezítláb táncoltak egyebek mellett az afropop olyan jól ismert számaira, mint a mali Salif Keita Africa című slágere.

Az afrikai kontinens szépségversenyének ötlete Neo Mashish dél-afrikai filmproducertől származik, aki elmondta, hogy öt éve dolgoznak a megvalósításon, a versengéssel a fiatal afrikai nőket akarják helyzetbe hozni.

Forrás: AFP/John Wessels

Asamoah hagyományos, ghánai aranyszínű gyöngyös koronát viselt, majd szintén ghánai kelméből készült estélyiben lépett szombaton a színpadra. A szépségversenyen elnyerte a johannesburgi Monash Egyetem ösztöndíját üzleti menedzsment szakra.

Forrás: AFP/John Wessels

Asamoah, aki tavaly már első lett a Miss Ghána versenyen, arról beszélt, hogy miközben sok problémát kell megoldani Afrikában, szerinte az lenne a legfontosabb, hogy a fiatalok lehetőséget kaphassanak, és "kéz a kézben a lehető legjobb hellyé tegyék" a kontinenst.

A döntő előtt a versenyzők számos rendezvényen mutatták be képességeiket, egyebek mellett saját országuk tradicionális ételeit főzték. A szervezők tervei szerint a Miss Afrika szépségverseny győztese a malária, a szegénység és az idegengyűlölet ellen folyó, Afrikai Unió-szervezte kampányokban is szerepet kaphat.

Brutális gyilkosság Óbudán: szeméttárolóban találtak rá a holttestrehttp://www.life.hu/news/20160429-gyilkossag-obudan-szemettaroloban-talalt-ra-a-rendorseg-a-holttestre.htmlA rendőrség csütörtök délután elfogta a 45 éves férfit, aki a gyanú szerint agyonverte ismerősét, testét pedig egy szeméttárolóban rejtette el. News--5 dolog, amit már tudunk az 1 éves Sarolta hercegnőrőlhttp://www.life.hu/news/20160502-sarolta-brit-hercegno-1-eves-lett-5-dolog-amit-megtudtunk-rola-az-elmult-egy-evben.htmlEgy éve született meg a brit királyi család család legkisebb tagja, aki a Charlotte Elizabeth Diana nevet kapta. A Life.hu ez alkalomból összegyűjtötte azt az 5 tényt, amelyet az elmúlt 12 hónapban megtudtunk Katalin hercegné és Vilmos herceg másodszülött gyermekéről. News--Meghalt Szipál Márton, a hollywoodi sztárok kedvenc fotósahttp://www.life.hu/news/20160427-meghalt-szipal-marton-fotomuvesz-1.htmlÉletének 92. évében meghalt Szipál Márton fotóművész, a magyar fotográfia egyik legismertebb személyisége - tudatta a család és a művész baráti köre szerdán az MTI-vel. NewsOrigoÚj dallal vágott vissza a sajtónak Ákoshttp://www.life.hu/news/20160427-akos-enekes-uj-dalaban-visszavag-a-sajtonak-a-korabbi-noi-principumrol-ertekezo-interjuja-miatt.htmlDemjén Ferenc is közreműködik a magyar énekes legújabb számában, amely a véleménysajtónak címezve, szöveges videóklippel jelent meg a napokban. NewsFotó: Bielik István - OrigoGyászol Kid Rock: holtan találták az asszisztenséthttp://www.life.hu/news/20160426-kid-rock-enekes-asszisztense-michael-sacha-meghalt-autobalesetben.htmlA 30 éves Michael Sacha a rendőrség megállapítása szerint balesetben vesztette életét. News--Hargitay András, az új úszókapitány: "Hosszú Katinka unikum"http://www.life.hu/news/20160421-hargitay-andras-az-uszovalogatott-szovetsegi-kapitanya-bekulne-hosszu-katinka-uszoval.htmlA Kiss Lászlót váltó szövetségi kapitány elmondása szerint hagyná, hogy az úszónő a saját útját járja, és szeretné, ha végre mindenki az úszásra koncentrálna ebben a sportágban. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.