Meghalt az autista kisfiú, akit napi 20 kilométert gyalogoltattak

Forrás: Thinkstock -
Kína kisfiú autista gondozás intézmény kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 4 éves Csia Csia édesanyja márciusban adta be fiát egy engedély nélkül működő gondozóba Kínában. A kisfiú április végén meghalt.

A gyógykezelés részeként napi 20 kilométert sétáltatták nehéz ruhában, súlyokkal azt a 4 éves autista kisfiút, akit édesanyja háromhónapos kezelésre adott be egy kínai magánintézménybe. Csia Csiánál 2 éves korában állapították meg az autizmust, kezeléséért több millió forintnak megfelelő összeget fizetett ki családja az engedély nélkül működő klinikának.

Csia Csia többi társával együtt nem fogyaszthatott mást a zöldségen, gyümölcsön és rizsen kívül, ezen kívül pedig rengeteg vizet kellett innia. A kisfiú egyik nap belázasodott, és mentőt kellett hívni hozzá. Mint kiderült, vírusos tüdőgyulladása volt, amelyet nem kezeltek időben. Nem sokkal később meghalt. Édesanyja pert indított, és jogi úton próbál elégtételt szerezni a fiával történtekért.

Az autizmus kezelhető az étrend megváltoztatásával

Az autizmus a mai napig rejtélyes betegségnek számít, melynek kezelése kapcsán nemrégi forradalmi felfedezés született. Lehetséges összefüggést találtak ugyanis a betegség kezelése és az étrend között. A Life.hu cikkéért kattints ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.