Német érettségivel folytatódnak a vizsgák

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
német érettségi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A német írásbeli vizsgáival folytatódnak az idegen nyelvi érettségik péntek reggel.

A német nyelv írásbeli vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből áll.
Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc, amelyből az első rész az "Olvasott szöveg értése" 60 perc időtartamú, a második rész, a "Nyelvhelyesség" feladatsorának megoldására 30 perc áll rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a 30 perces "Hallott szöveg értése" vizsgaösszetevő következik, majd végül az "Íráskészség" 60 perc időtartamú feladatsora.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben is felsorolt összetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam sorrendben 70, 50, 30, 90 perc.
Az íráskészség vizsgarész esetében a feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár (a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszköz nem használható).
Emelt- és középszinten is az egyes vizsgaösszetevők értékelése egymástól független, és a feladatok megoldása központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.

Nehéz nap vár ma a fiatalokra: Eljött a matek érettségihttp://www.life.hu/news/20160503-matematika-irasbeli-erettsegi-majus-3.htmlA hétfői magyar után kedden a matematikával kell megbirkóznia az érettségizőknek.NewsOrigo10 + 1 fotó, amit nem hagyhatsz ki a kalandorkandúrokról!http://www.life.hu/news/20160505-bolt-es-kell-a-szemetesben-talalt-ket-macska-rengeteget-kalandozik.htmlJoggal lehetünk irigyek erre a két cicára, hiszen az ő életük szerencsére tényleg csak móka és kacagás, miközben rengeteg csodálatos helyen járnak. Szerencséje volt a két macseknak, mert olyan gazdák találták meg őket, akiknek nincs nyugtuk. News--A troll Csipkerózsika-sztori: Miközben a lány aludt, párja levágta a hajáthttp://www.life.hu/news/20160505-a-troll-csipkerozsika-sztori-mikozben-a-lany-aludt-parja-levagta-a-hajat.htmlElég durva "poén" áldozata lett az a 22 éves lány, akit barátja viccelt meg, mégpedig úgy, hogy levágta a lány haját. A barátnő persze mit sem sejtve aludt, és kis híján sokkot kapott, amikor felébredt. NewsThinkstockHihetetlen! Ismét több millió Gmail fiók adatait lopták elhttp://www.life.hu/news/20160505-kiszivargott-tobb-millio-gmail-fiok-jelszava.htmlEgy orosz hacker több mint 270 millió bejelentkezési adatot árult fórumon keresztül, csupán egy dollárért. Egy biztonsági cég megszerezte az adatokat, kiderült, hogy javarészt orosz gmailes, és mail.ru-s email-fiókokról szó. NewsThinkstockÚjabb műtétek várnak arra nőre, akinek egy csimpánz tépte le az arcát http://www.life.hu/news/20160505-csimpanz-marcangolta-szet-a-no-arcat-most-ujabb-mutetel-varnak-ra.htmlA 62 éves Charla Nash évekkel ezelőtt csimpánztámadás áldozatává vált, ám most úgy tűnik, hogy a nő szervezete elkezdte kilökni a beültetett arc transzplantátumot. News--Kiderült, hogy miért kunyerálnak állandóan kaját a labradorokhttp://www.life.hu/news/20160505-kiderult-hogy-miert-kunyeralnak-allandoan-kajat-a-labradorok.htmlA Cambridge Egyetem kutatói szerint a labradorok hajlamosabbak az elhízásra, mint más kutyafajták, és azt is elárulták, hogy miért. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.