Óvodákba és éttermekbe is került a lejárt élelmiszerekből

Forrás: Thinkstock -
étterem lejárt szavatosságú élelmiszer óvoda hús Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg megye üzlet idősek otthona
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
13 tonna jelöletlen és lejárt terméket zároltak az ellenőrök egy Szabolcs-Szatmár-Bereg két önálló, de egy érdekeltségi körbe tartozó vállalatnál.

Lejárt és jelöletlen húsokat talált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági hivatal Szabolcs-Szatmár Bereg megyében – írja a hvg.hu. Az óvodáknak, éttermeknek, üzleteknek és idősek otthonának is szállító cégek telephelyein egyszerre csaptak le a NÉBIH ellenőrei, és összesen 13 tonnányi terméket foglaltak le.

A kép illusztráció. Forrás: Thinkstock

Az átvizsgált előállítóban a dolgozóknak nem volt lehetőségük a kézmosásra, több technológiai feltétel is kifogásolható volt. A padozat és a mennyezet koszos, szennyezett és rozsdás, a hűtőterek pedig rendezetlenek voltak. A húsdarabolást az engedélyezettől eltérő módon végezték, a körülmények nem voltak adottak a szabályos munkavégzéshez. Ezeken kívül engedély nélkül, tiltott módon fagyasztottak le termékeket. A húsüzem működését azonnali hatállyal felfüggesztették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.