Előzetesben vannak a halálra éheztetett gyöngyösi kislány szülei

Forrás: -- -
gyilkosság előzetes letartóztatás emberölés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elrendelte a bíróság annak a gyöngyösi házaspárnak az előzetes letartóztatását, akiknek másfél éves gyereke - mindössze 3,5 kilósan - néhány hete a szakértői vélemények szerint az alultápláltság miatt halt meg. A szülőket emberöléssel gyanúsítják: gyakorlatilag halálra éheztették a gyereküket.

Előzetes letartóztatásba került az a gyöngyösi házaspár, akiket azzal gyanúsít a rendőrség, hogy halálra éheztették másfél éves gyereküket: a kislány novemberben még hét kilós, normál testsúlyú volt, amikor pedig egy hete meghalt, már csak 3,5 kilós - tájékoztat az Origo.

Illusztráció Forrás: MTI/Soós Lajos

Mint arról a Life.hu beszámolt, emberüléssel gyanúsítja a rendőrség a 32 éves nőt és az 52 éves férfit, akiket őrizetbe vettek, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. Erről döntött most a bíróság, helyt adva a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését kérő ügyészségi indítványnak.

A kislány egy hete halt meg otthon. A rendőrség akkor az ügyben ismeretlen tettes ellen indított nyomozást. Az elsődleges orvosszakértői vélemény alapján azonban felmerült a szülők büntetőjogi felelőssége, ezért őket a nyomozók előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

Nemrég megszólalt a holtan talált másfél éves kislány apja is. Azt mondta, fájdalmat éreznek a gyermek halála miatt. "Kérem, értsék meg, hogy még nem tudok beszélni. Nagyon nagy fájdalom ez most nekünk" - ezt mondta a Borsnak a férfi, aki kőfaragóként dolgozik.

A szomszédok azt mondták, hogy a család zárkózott életet élt.

A gyöngyösi társasházban albérletben laktak. Az anya nem köszönt a többi lakónak. Tavaly karácsonykor viszont nagy veszekedés volt náluk, erről is beszámoltak a szomszédok.

Az Origo tudósítója a helyszínen van, cikkük folyamatosan frissül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.