Friss kutatás! A férfiak hamarabb találnak munkát

Forrás: Dreamstime -
nők kutatás munka férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy év alatt 73 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma, a 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 65,6 százalékra emelkedett, a férfiak foglalkoztatási mutatója javult nagyobb mértékben. 

Egy év alatt 73 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma, és 5,8 százalékosra mérséklődött a munkanélküliségi ráta a február-áprilisi időszakban. A 15-64 éves férfiak körében 5,7, a nők között 6,1 százalékos munkanélküliségi arányt mért a KSH. 2016. február-áprilisban a foglalkoztatottak létszáma 4 millió 294 ezer fő volt, 153 ezer fővel több, mint egy évvel korábban.

Forrás: Dreamstime

A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 65,6 százalékra emelkedett, a férfiak foglalkoztatási mutatója javult nagyobb mértékben. A Nemzetgazdasági Minisztérium a KSH foglalkozatási adataira azt írta, a 15-64 év közötti férfiak foglalkoztatási aránya az előző év azonos időszakához képest közel 3,5 százalékponttal, 72,2 százalékra nőtt.

Forrás: Dreamstime

A 15-64 éves nők foglalkoztatási rátája február-áprilisban először haladta meg az 59 százalékot. A múlt év azonos időszakához képest 2,1 százalékponttal javult, ami továbbra is az unió egyik legnagyobb növekedése, a tagállami átlagnál több mint 2,5-szer magasabb.

A 15–24 éves korosztály foglalkoztatási aránya 2,9 százalékponttal 27 százalékra javult, így közülük összesen 290 ezren dolgoznak.

Esélye sem volt a túlélésre a halálos balesetet szenvedett házaspárnakhttp://www.life.hu/news/20160526-kalmar-andras-es-felesege-erzsebet-halalos-balesetet-szenvedett-az-m5-os-autopalyan.htmlA pálmonostorai Kalmár András feleségével, Erzsébettel együtt karambolózott az M5-ös autópályán. A férfi édesanyja nem hitte el, amikor közölték vele fia és menye halálát. News--A szklerózisos nő kocsijának szélvédőjén durva üzenet landolthttp://www.life.hu/news/20160526-a-szklerozisos-no-kocsijanak-szelvedojen-durva-uzenet-landolt.htmlHol hagytad a kerekesszékedet? – állt a cetlin, amit a 42 éves édesanya autójának szélvédőjén hagytak. A nő egy mozgássérülteknek fenntartott helyre állt be, okkal. Az üzenetre egy Facebook-posztban reagált, amit már tízezrek osztottak meg. NewsThinkstockÚszóbotrány: közleményben válaszolt Gyárfás Tamás Görög Zita nyílt levelérehttp://www.life.hu/news/20160525-kozlemenyben-valaszolt-gyarfas-tamas-gorog-zita-nyilt-levelere.htmlAhogy megírtuk, Görög Zita nyílt levelet írt Gyárfás Tamásnak. A modell-színésznő felháborodott az utóbbi hetekben történtek kapcsán, ám nem sokáig kellett várnia a Magyar Úszószövetség elnökének válaszára. NewsOrigoTragédia! 18 kislány halt megy egy tűzvészben http://www.life.hu/news/20160525-18-kislany-halt-meg-a-thaifoldi-tuzveszben-a-tuleloket-sokkoltak-a-tortentek-video.htmlA történtek szinte sokkolták a környének élőket. A thaiföldi gyerekek nem tudtak kimenekülni az épületből, így többen is életüket vesztették a balesetben. NewsOrigoSaját halálával viccelődött Erzsébet királynő http://www.life.hu/news/20160524-erzsebet-kiralyno-morbid-humor-viragkiallitason-viccelodott-a-halalaval-az-uralkodo.htmlAz uralkodó és családja is részt vett a minden évben megrendezésre kerülő éves Chelsea virágkiállításon. Erzsébet királynő egy igen morbid viccel hívta fel magára a figyelmet. News--Meghalt Solténszky Tiborhttp://www.life.hu/news/20160524-soltenszky-tibor-dramaturg-szinesz-rendezo-oktato-meghalt.htmlMeghalt Solténszky Tibor dramaturg, színpadi szerző, rendező, színész, tréner, oktató - jelentette a Szinhaz.hu. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.