Élete párját keresve bolyong Aggteleknél egy medve

Forrás: hemis.fr/Cordier Sylvain -
medve szerelem Aggtelek Aggteleki Nemzeti Park
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfőn jött át az Aggteleki Nemzeti Parkba egy fiatal medve Szlovákiából, aki azóta is a környéken kószál. Szerelmet keres a mackó, többen is látták.

Hétfőn hajnalban látta először egy vadász a barna medvét az Aggteleki Nemzeti Parkban, aki először vaddisznónak nézte az állatot. A riadt medve először átkelt a Bódván, azután egy mezőgazdasági területhez ért, ahonnan gyorsan a közeli erdő felé vette az irányt.

Képünk illusztráció Forrás: hemis.fr/Cordier Sylvain

Valószínűleg jelenleg is a Martonyi erdőben tartózkodik a medve, de nem lehet biztosan megmondani, mert nincsen rajta jeladó. A nyomok alapján a szakemberek szerint 100-120 kg-os lehet az állat - írja a Híradó.hu.

Feltehetően egy fiatal kan, aki a párzási időszak vége felé még mindig az élete párját, az igaz szerelmét keresi.

Alapvetően nem jelent veszélyt az emberre, de azért érdemes nagy ívben elkerülni és nem settenkedve megközelíteni őt. Természetvédelmi Őrszolgálat munkatársaival közösen hőkamerákkal keresték az állatot, és a környező települések nyíltabb területeit is átvizsgálták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.