Lelőttek egy gorillát a cincinnati állatkertben, miután beesett hozzá egy kisgyerek

Forrás: Thinkstock -
gorilla állatkert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lelőttek egy 17 éves hím gorillát az amerikai Cincinnati állatkertjében, miután egy 3 éves kisgyerek beesett a főemlős kifutója körüli vizesárokba - közölte az állatkert igazgatója helyi idő szerint szombaton.

A kisgyerek mintegy három métert zuhant, majd az ezüsthátú gorilla felvette a vizesárokból, és mintegy 10 percig vonszolta.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Az egyelőre nem tisztázott, hogyan eshetett be a gorillához a kisgyerek. Az állatkert igazgatója elmondta, a létesítmény illetékesei a gorilla agyonlövése mellett döntöttek, mert megítélésük szerint a kisgyerek élete veszélyben volt, az altatólövedék pedig nem hatott volna időben a 180 kilós hím gorillánál. Az igazgató hozzátette: nem tűnt úgy, hogy a gorilla megtámadta a gyereket, de a rendkívül erős főemlős izgatott állapotban volt. Az ezüsthátú a nyugati síkvidéki gorillák alfajába tartozott, amely veszélyeztetett. A lelőtt főemlőst Harambénak hívták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.