40 lefagyasztott tigriskölyköt találtak a buddhista templomban

Forrás: MTI/EPA -
tigris Thaiföld hűtő buddhista buddhista szerzetes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyelőre nem tudni, hogy a szerzetesek miért tárolták a tigrisek tetemeit a hűtőben.

Mint arról beszámoltunk, a buddhista szerzetesek akarata ellenére a templom 147 tigriséből tízet már korábban átköltöztettek az ugyancsak nyugat-thaiföldi Ratcsaburi tartomány egyik tenyésztési központjába. A többi állatot hétfőn kezdték el kiköltöztetni a templom területéről. A thaiföldi vadvédelmei hatóság ekkor bukkant

40 tigriskölyök tetemére a templom fagyasztójában.

Forrás: MTI/EPA

Valószínűleg közel lehet mindennek ahhoz, hogy a tigris szerveit a hagyományos kínai gyógyászatban felhasználják.

Forrás: AFP/Christophe Archambault

A költöztetésben egyébként nagyjából ezer vadvédelmi szakember, köztük számos katona vesz részt, a tervek szerint egy hetet vesz igénybe, mivel naponta

csak húsz tigris elszállítását tudják megoldani.

A minisztérium közölte, ha a templom bármilyen módon akadályozza a hatóságok munkáját, akkor eljárást indítanak ellenük.

Forrás: AFP/Christophe Archambault

A Tigris Templomnak évente nagyjából 2,8 millió dollárnak, azaz 789 millió forintnak megfelelő összegű bevétele van a turistákból, akik azért utaznak a templomhoz, hogy megsimogassák és megetessék a tigriskölyköket, és pórázon sétáltassák a felnőtt példányokat. A PETA állatvédő szervezet szerint a templom pokoli volt, és felszólította a turistákat, ne látogassák a templomot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.