Megtalálták Kiss László erőszakoskodó társát: megszólalt az Európa-bajnok vízilabdázó

Forrás: MTI/Kovács Anikó -
Magyar Úszó Szövetség Európa-bajnok vízilabdázó Kiss László erőszak molesztálás tettestárs bántalmazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Három hónapra tiltották el mindenféle sporttevékenységtől a hatvanas évek egyik ismert vízilabdázóját, aki Kiss Lászlóval és egy másik társával együtt molesztált, majd nemi aktusra akart kényszeríteni egy fiatal nőt a margitszigeti uszodában.

Az eset 1960-ban történt a Blikk által talált korabeli Népsportban megjelent cikk szerint: F. Mariannát Kiss László és két tettestársa molesztálta, majd nemi aktusra akarta kényszeríteni a margitszigeti uszodában, a fiatal nőt egy arra járó úszómester mentette meg.

Két társával együtt próbált megerőszakolni egy másik nőt Kiss László Forrás: MTI/Kovács Anikó

Kiderült, hogy Kiss László egyik tettestársa a kor egyik ismert Európa-bajnok vízilabdázója volt, a harmadik tettestárs pedig szintén egy fővárosi klubban játszott akkoriban.

A lap megkereste a három hónapos eltiltást kapott vízilabdázót:

Engem nem tiltottak el soha, nem tudok semmiről, hagyjanak ezzel békén! Kiss László a barátom volt.

Kiss László kezdetben tagadott, később azonbanbeismert egy másik nemi erőszakot. Kiss ezután lemondott szövetségi kapitányi posztjáról, díszpolgári címéről és lekerült a neve a százhalombattai uszodáról is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.