Az óceán felett fordult vissza egy utasszállító

Forrás: Flickr/Lord of the Wings© -
óceán gép olaj utasszállító Atlanti-óceán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Havannába tartó KLM-gép hajtóművében vészesen fogyott az olaj, ezért a pilótának azonnal cselekednie kellett. Szerencsére nem történt tragédia. 

A KLM légitársaság Airbus A330-300 típusú gépe Amszterdamból Havannába tartott. Körülbelül 1500 kilométerre járt már Írország nyugati partjától, amikor 32 ezer láb (9754 méter) magasságban a személyzet úgy döntött, hogy mégsem repüli át az Atlanti óceánt - írja az Origo.

Forrás: Flickr/Lord of the Wings©

A döntés oka az volt, hogy a jobboldali hajtóműben túl gyorsan csökkent az olajszint. A kapitány visszafordult Amszterdamba azzal az opcióval, hogy szükség esetén az írországi Shannonban szállnak le. Két óra múlva elérték Írországot, ám a pilóta úgy döntött, tovább mennek Amszterdamba, amit további két óra múlva értek el.A repülő rendben leszállt Amszterdamban, ahol 27 órán keresztül maradt a földön, mielőtt újra szolgálatba állt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.