Megtalálták az eltűnt maláj repülőgép újabb darabjait

Forrás: AFP/Manan Vatsyayana -
megtalálás eltűnt maláj repülőgép elem Madagaszkár darab
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A több mint két éve eltűnt maláj repülőgép újabb darabjaira bukkant Madagaszkár keleti partvidékén egy férfi, aki már korábban is talált az utasszállítóhoz tartozó elemeket.

A BBC brit közszolgálati adó internetes oldalán azt írta, hogy Blaine Gibson, egy amerikai ügyvéd, egy üléshez tartozó, ruhaakasztónak használatos gombot, valamint egy méhsejtszerű anyagot talált. A férfi fényképeket is készített a leletekről, továbbá értesítette az ausztráliai közlekedésbiztonsági hivatalt (ATSB).

Forrás: AFP/Manan Vatsyayana

Idén februárban Gibson Mozambik partvidékén már talált roncsdarabokat, amelyekről szakértők megállapították, hogy az eltűnt maláj Boeing 777-eshez tartoztak. A gép eltűnése a polgári légi közlekedés történetének egyik legnagyobb rejtélye.

A Malaysia Airlines légitársaság utasszállítója Kuala Lumpurból tartott Pekingbe 239 emberrel a fedélzetén, de nyoma veszett egy órával a felszállás után, 2014 márciusában. Az Ausztráliától nyugatra az Indiai-óceánban folytatott intenzív kutatások egyelőre kevés eredménnyel jártak.

A talányos ügy egy további fejleménye, hogy egy férfi az Ausztrália déli részén fekvő Kenguru-sziget partján talált egy roncsdarabot, amelyet az ATSB hamarosan megvizsgál. Dan O’Malley, a hivatal szóvivője csütörtökön azt közölte: értesültek a leletről, azon munkálkodnak a sziget tisztségviselőivel, hogy azt eljuttassák hozzájuk.

Készült ugyanakkor egy videofelvétel is a tárgyról, amelyen a “No step” (Ne lépj rá!) felirat látható, akárcsak azon a roncsdarabon, amelyre Blaine Gibson bukkant februárban Mozambikban. Az elmúlt időben már több roncsdarab került elő különböző helyszíneken, de a hatóságoknak eddig még nem sikerült megtalálni a repülőgép törzsét, és más fő darabját.

Tragédia! Holtan találták a Leverkusen egykori edzőjéthttp://www.life.hu/news/20160609-sascha-lewandowski-elhunyt-holtan-talaltak-az-otthonaban-a-44-eves-edzot-tragedia.htmlBochumi otthonában holtan találták a Bayer Leverkusen korábbi edzőjét, Sascha Lewandowskit. A szakember 44 éves volt. NewsAFPÉletét vesztette egy férfi a Balatonbanhttp://www.life.hu/news/20160610-eletet-vesztette-egy-ferfi-a-balatonban.htmlEgy 73 éves férfi holttestét emelték ki a Balatonból csütörtökön. A haláleset körülményeit jelenleg is vizsgálják. News--Fa tetején maszturbált a margitszigeti szatír! Távcsővel figyelte a napozókathttp://www.life.hu/news/20160609-fa-tetejerol-tavcsovel-leskelodott-a-margitszigeti-szatir.htmlA rendőrség tetten érte, és elfogta azt az 54 éves férfit, aki a Margitszigeten egy fáról leste a napozókat. NewsThinkstockAz óceán felett fordult vissza egy utasszállítóhttp://www.life.hu/news/20160609-ocean-felett-fordult-vissza-egy-gep-a-hajtomuveben-veszesen-fogyott-az-olaj.htmlA Havannába tartó KLM-gép hajtóművében vészesen fogyott az olaj, ezért a pilótának azonnal cselekednie kellett. Szerencsére nem történt tragédia. NewsOrigoBűz és csótánytetemek között sült a friss kenyérhttp://www.life.hu/news/20160609-buz-es-csotanytetemek-kozott-sult-a-friss-kenyer-egy-budapesti-peksegben.htmlRendetlenség, kosz, és málló falfesték fogadta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakembereit egy fővárosi pékségben. 480 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból. News-- Hosszú Katinka a monacói herceggel vacsorázotthttp://www.life.hu/news/20160608--hosszu-katinka-a-monacoi-herceggel-vacsorazott.htmlA Mare Nostrum elnevezésű nemzetközi úszóverseny-sorozat monacói állomását követően mesélt az ott töltött időről Katinka.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.