Legalizálták az állatokkal létesített szexuális kapcsolatot Kanadában

Forrás: Thinkstock -
állat legalizálás bíróság szexuális kapcsolat Kanada aktus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy újonnan hozott kanadai rendelet értelmében az állatokkal létesített szexuális jellegű kapcsolat egészen addig nem ütközik semmilyen törvénybe, amíg meg nem történik maga az aktus.

Óriási felháborodást váltott ki egy bírósági döntés, amely alapján legálissá tették az állatokkal folytatott szexuális jellegű kapcsolatot. A határozat egy bizonyos DLW monogrammal jelölt férfi ügyének tárgyalása után született, aki a mostohalányaival erőszakoskodott.

A kép illusztráció. Forrás: Thinkstock

A vádpontokban szerepelt a bestialitás, azaz az állatokkal való közösülés büntette is, a férfi ügyvédje azonban vitatta, hogy mindez a fajtalankodás, avagy a szodómia kategóriájába esik-e az 1892-es büntetőtörvénykönyvben leírtak alapján.

A bestialitás kifejezést egyébként először az 1955-ös kódexben használták, de nem rögzítették az állatokkal történő szexuális kapcsolat teljes skáláját. A vádlott esetében nem történt tényleges behatolás: a férfi a kutyáját próbálta meg rávenni arra, hogy közösüljön az egyik mostohalányával, ez azonban nem történt meg.

Tettéért 16 év börtönre ítélték, ő azonban fellebbezett a bestialitás vádpontban hozott ítéletet miatt, amit a bíróság nem is utasított el.

Az eset hatalmas felháborodást váltott ki Kanadában, az állatvédők szerint a most hozott rendelkezés elfogadhatatlan és szembemegy mindennemű társadalmi elvárással. Az állati jogokért küzdő legfőbb szerv arra kérte a parlamentet, modernizálja az állatokat védő törvényi szabályokat, hogy a jövőben ne születhessenek ilyen döntések.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.