lövöldözés melegbár túszdráma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legalább húsz halálos áldozata van annak a lövöldözésnek, amely a floridai Orlando egyik melegbárjában történt vasárnap hajnalban. A fegyveres is halott. A rendőrség terrorcselekményként kezeli az esetet.

A rendőrség megerősítette, hogy legalább húsz halálos áldozata van a lövöldözésnek és túszejtésnek, és életét vesztette a fegyveres is. Azt nem közölték, hogy utóbbi hogyan halt meg - írja cikkében az Origo.

John Mina, a város rendőrfőnöke azt is elmondta, hogy legalább 42 embert vittek kórházba - jelentette az AP. Korábban a BBC is beszámolt arról, hogy a lövöldöző túszokat ejtett. Ezt támasztottaa alá az NBC News jelentése arról, hogy egy túsztárgyaló érkezett a helyszínre.

Az orlandói rendőrség a Twitteren szólított fel mindenkit, hogy maradjon távol a Pulse Nightclub környékéről. Tweetek szerint a lövöldöző elbarikádozta magát a bárban. Egyes bejegyzések már akkor is arról szóltak, hogy sok a halott, de ezt a rendőrség nem erősítette meg.

Az Orlando News helyszínen lévő tudósítója úgy értesült, hogy a fegyveres robbanószerekkel megpakolt mellényt visel. Az Orlando Sentinel arról számolt be, hogy több tucatnyi rendőr- és mentőautó van a helyszínen, és több sebesültet már kórházba is szállítottak.

A tűzoltóság mozgósította a tűzszerészeket, és a helyszínre rendelték a veszélyes anyagok kezeléséért felelős egységeket. A közelben van egy kórház, amelyet kutyás egységek vizsgálnak át egy teljes katonai felszerelésbe öltözött parancsnok vezetésével.

A kórház később bejelentette, hogy több embert is kezelnek lőtt sebekkel.

Helyi idő szerint hajnal ötkor a rendőrök végre is hajtottak egy irányított robbantást.

Két napon belül egyébként ez volt a második lövöldözés Orlandóban: péntek este itt lőtték agyon a The Voice című tehetségkutató műsorban feltűnt fiatal énekesnőt, Christina Grimmie-t, aki épp aláírásokat osztogatott egy koncertje után - kevesebb mint 5 kilométerre a melegbártól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.