Veszélyjelzés csaknem az egész országra: felhőszakadás, zivatarok jöhetnek mindenhol

Forrás: Thinkstock -
zivatar felhőszakadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A heves esőzések veszélye miatt hétfőre is csaknem az egész országra figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Felhőszakadás, zivatarok várhatóak, a kánikula enyhül. 

Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 milliméternél is több eső hullhat. Komárom-Esztergom, Veszprém és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a felhőszakadás miatt.

Forrás: Thinkstock

Emellett öt északnyugati megye - Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala - kivételével az egész országra kiadták az elsőfokú figyelmeztetést a heves zivatarok veszélye miatt is.

Napközben inkább a Dunától keletre, illetve esetleg a Dunántúl déli részén várhatóak szórványosan zivatarok. A zivatarokat helyenként akár 20-40 milliméter körüli csapadékmennyiséggel járó felhőszakadás, illetve néhol viharos szél, esetleg jégeső kísérheti.

Az elmúlt napokban tapasztalt hőséghez képest hűvösebb lesz az időjárás. A minimumhőmérséklet 16-21 Celsius-fok között valószínű. A nappali maximumok 21-30 fok között alakulnak.

Belgium kiejtett minket az EB-ről - Szépen játszott, de kikapott a magyar válogatotthttp://www.life.hu/news/20160626-belgium-gyozott-magyarorszag-ellen-a-2016os-futball-europa-bajnoksag-nyolcaddontojeben.htmlBelgiummal játszotta a magyar válogatott nyolcaddöntős meccsét a 2016-os futball-EB-n. Kiestünk. News--Országszerte tízezrek szurkolnak együtt a magyar válogatottnakhttp://www.life.hu/news/20160626-orszagszerte-tizezrek-szurkolnak-egyutt-a-magyar-valogatottnak.htmlOrszágszerte tízezrek szurkolnak a franciaországi Európa-bajnokságon vasárnap este Belgium ellen játszó magyar labdarúgó-válogatottnak. A meccset több helyen óriáskivetítőkön nézhetik: a szurkolók közül sokan magyar zászlókkal érkeztek vagy magyar mezt viselnek, illetve nemzetiszínű festés díszíti az arcukat. News--Kisiklott egy skóciai hullámvasút, többen megsérültekhttp://www.life.hu/news/20160626-kisiklott-egy-skociai-hullamvasut-tobben-megserultek.htmlKisiklott egy hullámvasút vasárnap egy skót kalandparkban, és tízméteres zuhanás után egy körhintára esett. A balesetben többen megsérültek.NewsThinkstock3 milliós bírságot kapott a levéltár a Kiss-ítélet kiadása miatthttp://www.life.hu/news/20160626-3-millios-birsag-a-kiss-itelet-kiadasa-miatt.htmlA Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság szerint Budapest Főváros Levéltára jogellenesen adta ki egy újságírónak a Kiss László - az úszók volt szövetségi kapitánya - és társai által elkövetett bűncselekmény ügyében 1962-ben meghozott ítéletet.NewsOrigoEzt üzenték Afganisztánból a magyar katonák a magyar válogatottnakhttp://www.life.hu/news/20160626-ezt-uzentek-afganisztanbol-a-magyar-katonak-a-magyar-valogatottnak.htmlVasárnap este 21 órakor áll pályára a magyar válogatott a belga csapattal. Az afganisztáni magyar katonák többezer kilométerről szurkolnak a magyar csapatnak. NewsOrigoEzt üzente Dzsudzsák Balázs a belgák elleni meccs előtthttp://www.life.hu/news/20160626-ezt-uzente-dzsudzsak-balazs-a-belgak-elleni-meccs-elott.htmlVasárnap este 21 órától lép a pályára a magyar válogatott a jelenleg a világranglista második helyén lévő Belgium ellen. Focistáink azt mondják, győzni akarnak. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.