Ferenc pápa szerint bocsánatot kell kérni a kirekesztés miatt a melegektől

egyházfő nyilatkozat Ferenc pápa homoszexualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A katolikus egyházfő szerint az egyház hosszú ideje kirekeszti a melegeket, akiknek inkább tisztelet járna. 

Ferenc pápa egy repülőúton adott interjút az őt kísérő újságíróknak, ahol szóba került a melegek diszkriminációja is. A pápa szerint az egyháznak bocsánatot kellene kérnie a melegektől, mert hosszú ideje kirekeszti őket. Az egyházfő azt is mondta: a katolikus tanítás az elfogadást, nem pedig a kirekesztést hirdeti - írja az Origo.

Forrás: NurPhoto/Massimo Valicchia/NurPhoto/Massimo Valicchia

"Hiszem, hogy nem csupán a melegektől kell bocsánatot kérnünk, akiket megbántottunk, de a szegényektől is, a kizsákmányolt nőktől, a munkára kényszerített gyerekektől és bocsánatot kell kérnünk azért is, mert annyi fegyvert megáldottunk" - mondta még az újságíróknak.

Megerőszakoltak egy kétéves kislányt! Életéért egész este küzdöttek az orvosok (18+)http://www.life.hu/news/20160627-megeroszakoltak-egy-keteves-kislanyt-budapesten-eleteert-egesz-este-kuzdottek-az-orvosok.htmlBudapesten a VI. kerületben követte el egy egyelőre ismeretlen személy ezt a szörnyű tettet. A kétéves kislánnyal a múlt héten erőszakoskodtak. News--Az amerikaiak több mint kétharmada szerint elfogadható az eutanáziahttp://www.life.hu/news/20160626-az-amerikaiak-tobb-mint-ketharmada-szerint-elfogadhato-az-eutanazia.htmlAz amerikaiak 69 százaléka szerint az eutanázia elfogadható, és a megkérdezettek több mint fele támogatná az orvosi segítséggel nyújtott eutanáziát - derült ki a Gallup frissen publikált közvélemény-kutatásából.News--Közel 100 embert gyilkolt meg a kínai tornádóhttp://www.life.hu/news/20160624-100-embert-gyilkolt-meg-a-kinai-tornado.html98 ember életét vesztette és közel 800-an megsérültek egy pusztító erejű tornádó miattt csütörtökön a kelet-kínai Csiangszu tartományban.News--SweePee Rambo, a világ legrondább kutyájahttp://www.life.hu/news/20160626-sweepee-rambo-a-vilag-legrondabb-kutyaja.htmlA világ legrondább kutyája címmel kitüntették ki SweePee Rambót a kaliforniai Petalumában. News--25 évesen elhunyt Mocsár Zsófia díszlettervezőhttp://www.life.hu/news/20160625-25-evesen-elhunyt-mocsar-zsofia-diszlettervezo.html Az egyik legtehetségesebb fiatal díszlet-, jelmez- és fénytervező, képzőművész, a Magyar Képzőművészei Egyetem hallgatója mindössze 25 éves korában, tragikus hirtelenséggel távozott közülünk június 23-án hajnalban. Családja mellett a szakma is gyászolja őt. NewsOrigoFeltámadt a magyar futball, avagy a csapat legjobb pillanatai - Videók! http://www.life.hu/news/20160624-tarol-a-magyar-valogatott-nezd-meg-velunk-a-legjobb-pillanatokat-golok-es-videok.htmlAz egész ország büszke a válogatott teljesítményére, és izgatottan várja a következő meccseket. A vasárnapi játék előtt nézzünk kicsit szét, hogy honnan is indultunk. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.