Gyülekeznek az esőfelhők, elbúcsúzhatunk a nyárias időtől

Forrás: Thinkstock -
eső zivatar időjárás esőfelhő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Győr-Moson-Sopron és Vas megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a felhőszakadások és heves zivatarok miatt. 

Elsőfokú a figyelmeztetés Komárom-Esztergom, Veszprém és Zala megyében, ezeken a terülteken kisebb valószínűséggel, de kialakulhat heves zivatar, akár jégeső kíséretében.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Az összes többi megyében, így a fővárosban is másodfokú a figyelmeztetés,
ami azt jelenti, hogy az ország nagy részén intenzív záporokra, zivatarokra kell számítani, rövid idő alatt

50 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Hétfőn gyakran lesz gomolyfelhős az ég - írja a Köpönyeg.hu. A hajnali és a délutáni órákban várható szórványosan zápor, zivatar. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, nyugaton

és a zivatarok környezetében viharossá fokozódik.

A Dunántúlon jelentősen visszaeshet a hőmérséklet: itt 19-23 fok várható, míg máshol még 24-31 fok ígérkezik. Hidegfronti hatás terheli szervezetünket.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Kedden az erős szél hatására gyorsan csökken a felhőzet, a dunántúli és a középső tájakon már többórás napsütésre van kilátás. A keleti területeken még gyakran lesznek gomolyfelhők az égen, itt elszórt záporok is előfordulnak. Estére mérséklődik a légmozgás. Kellemes, 24-25 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Szerdán derült, igazi strandidő valószínű. Eső nem lesz. Újra erősödik a felmelegedés:

délután 27-32 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Csütörtökön a nap nagy részében sok napsütés valószínű, de délután erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés, és elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. Délután megerősödhet az északnyugati szél.

29-30 fok körüli meleg lesz.

Pénteken a nap első felében változóan felhős lesz az ég, elszórtan csapadék is lehet. Déltől aztán ragyogó napsütés jöhet. A hőmérsékletben alig lesz változás, marad a 29-30 fok körüli igazi nyár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.