Sokkoló fotó: Így öklelte fel a hatalmas bika a torreádort

Forrás: MTI -
Pamplona haláleset bikaviadal torreádor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mellkason döfött egy bika egy spanyol torreádort a dél-spanyolországi Teruel arénájában bikaviadal közben, a 29 éves férfi belehalt a sérülésbe - írta az MTI.

A bikaviadalt közvetítette a televízió, így a nézők élőben láthatták, amikor az 530 kilogramm súlyú bika a torreádor mellkasába döfte a bal szarvát.

Az eset után az ájult Victor Barriót a terueli aréna egészségügyi állomására vitték, de a fiatal torreádort nem sikerült újraéleszteni. Az EFE spanyol hírügynökség szerint a bika szívtájékon döfte meg a torreádort a szombat esti viadalon. Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök a Twitteren tudatta, hogy osztozik Victor Barrio családja és kollégái gyászában.

Forrás: MTI

Az észak-spanyolországi Pamplonában ezekben a napokban a város védőszentjét, San Fermínt ünneplik, ennek keretében nyolc egymást követő reggelen rendeznek bikafuttatást. A San Fermín-ünnep kapcsán más városokban is tartanak rendezvényeket, a tragédia után azonban félbeszakították a terueli ünneplést.

Pamplonában az elhunyt torreádor emlékére fekete karszalagot viseltek a vasárnap reggeli futtatás résztvevői. A futtatás negyedik napján egyébként újabb két embert sebesítettek meg szarvukkal a rohanó bikák, hárman pedig fejsérülést szenvedtek. Az idei bikafuttatási "szezonnak" egy halálos áldozata is van, Pedreguer kisvárosban öklelt halálra egy embert egy bika.

Míg a bikafuttatásokon minden évben tucatnyian sérülnek meg súlyosan, 1984 óta nem halt meg torreádor bikaviadalon Spanyolországban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.