Augusztus 2-án temetik Esterházy Pétert, Kossuth-díjas írót

Forrás: MTI/Mohai Balázs -
halál temetés Esterházy Péter rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A család kérésére a Magvető Kiadó közölte, hogy Esterházy Péter temetése augusztus 2-án, 11 órakor lesz Gannán, a családi sírhelyen. A magyar irodalom kiemelkedő alakja 66 évesen hunyt el.

A mai magyar prózairodalom egyik legjelentősebb alakja, Esterházy Péter július 14-én hunyt el hasnyálmirigyrákban, 66 évesen. A szomorú hírt családja és a Magvető Kiadó közölte, mely nemcsak a rajongókat, de az egész művészvilágot megrázta.

Esterházy Péter temetése augusztus 2-án, 11 órakor lesz Gannán.

A gyászszertartást Várszegi Asztrik püspök, pannonhalmi főapát celebrálja.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Az Esterházy család tagjai a Veszprém megyei Gannán a Szent Kereszt Felmagasztalása plébániatemplom alatti mauzóleumban nyugszanak.

A család azt kéri a gyászolóktól, hogy a virágokra szánt összeget az Alapítvány a Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért segítő szervezetnek ajánlják fel.

Esterházy Péter, aki a mai magyar prózairodalom egyik legjelentősebb alakja volt, tavaly októberben az Élet és Irodalomban írott cikkében jelentette be, hogy súlyos beteg. Betegségéről könyvet is írt, amely Hasnyálmirigynapló címmel jelent meg az idei könyvhétre. A rendezvényt az író nyitotta meg június 9-én és ez a kötet volt a legnépszerűbb a könyvhét fővárosi programjain.

Emlékezzünk! Íme, az 5 legszebb idézet Esterházy Pétertől

A magyar irodalom kiemelkedő alakja 66 éves volt. A tragikus hírt a család és a Magvető Kiadó közölte, mely nemcsak a rajongókat, de az egész művészvilágot megrázta. Rá emlékezünk, az ő szavaival: összegyűjtöttük az 5 kedvenc idézetünket tőle. Íme, a legszebb gondolatok:
Vidéki diákok Budapesten- összegyűjtöttük a leggyakrabban előforduló problémákathttp://www.life.hu/news/20160718-videki-diakok-problemaja-a-budapesti-eletben-miket-kellett-megszokniuk-kollegistakent.htmlBudapesten élni vidéki diákként nem csupa móka és kacagás, hanem bizony árnyoldalai is vannak az önálló életnek. Diákoktól kérdeztük, mely dolgokat volt a legnehezebb megtanulniuk illetve megszokniuk a különköltözés során, a kollégista életben.News--Biciklis szatír riogatta Debrecen lakóithttp://www.life.hu/news/20160718-debrecenben-szatir-riogatta-a-lakokat-biciklivel-keresztezodesben.htmlElőször a város egy kereszteződésében maszturbált a szatír, majd biciklire pattanva újabb helyszínt keresett a mutogatásra. NewsThinkstockKínos párkapcsolati szituációk- mit tegyünk, ha párunk váratlanul beköltözik?http://www.life.hu/news/20160718-parkapcsolat-a-parunk-varatlanul-bekoltozik-online-is-meg-lehet-oldani-a-bejelentest.htmlMit tegyünk, ha életünk állítólagos párja egyszercsak úgy dönt, hogy nem bírja tovább nélkülünk és váratlanul betoppanva közli, hogy hozzánk költözik? A szituáció kínos, de ha mi is titkon erre vágytunk, a hivatalos része nem bonyolult. Kisfilmünkből kiderül, mennyire egyszerűen áthidalható ez a probléma. NewsThinkstockAz álomutazás rémálommá vált: nemi erőszak miatt perel a 45 éves doktornőhttp://www.life.hu/news/20160718-az-alomutazas-remalomma-valt-mert-eroszak-miatt-perel-a-45-eves-doktorno.htmlTörténetünk főszereplője, egy 45 éves doktornő beperelt egy utazási irodát. A cég a profilja szerint csak nőknek szervez utakat, ezzel együtt pedig kezeskednek biztonságukról is Azonban a nő azt állítja, hogy a nyaraláson megerőszakolták. NewsThinkstockIvott és drogozott is a nizzai merénylőhttp://www.life.hu/news/20160718-a-nizzai-merenylo-mohamed-lahouaiej-bouhlel-ivott-drogozott-es-serteshust-is-evett.html84 ember halálát okozta a nizzai merénylő, amikor egy kamionnal a tömegbe hajtott a francia nemzeti ünnepen. Többen még most is válságos állapotban fekszenek a kórházban, így bármelyik pillanatban növekedhet az áldozatok száma. Kiderült, hogy a merénylő nem vetette meg az alkoholt és a kábítószereket sem. News--A család becsülete miatt végzett fivére a pakisztáni Kim Kardashiannalhttp://www.life.hu/news/20160718-becsuletgyilkossag-a-csalad-becsulete-miatt-fojtotta-meg-fivere-waseem-azeem-a-pakisztani-modellt.htmlSaját testvére fojtotta halálra a Pakisztánban népszerű 26 éves közösségimédia-sztárt, Qandeel Balochot. Minden bizonnyal becsületgyilkosság áldozata lett a fiatal lány, ami nem egyedi eset az országban. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.