Elhunyt Lux Elvira szexuálpszichológus - Nyugodjék békében

Forrás: Youtube -
halál szexuálpszichológus Lux Elvira
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A neves szexuálpszichológus 87 éves korában hunyt el szerdán, józsefvárosi otthonában. 

Lux Elvira Magyarország leghíresebb szexuálpszichológusa 87 évesen, józsefvárosi otthonában halt meg - tudta meg a Blikk. Az egyetemi adjunktus 1929. január 2-án született, Ózdon. Az elemi iskolát Járdánházán, a középiskolát viszont Egerben végezte. Édesanyja távollétében szökött fel Budapestre, hogy az orvosi egyetemre járhasson.

Forrás: Youtube

Felfedezte, hogy az agy lénye sokkal inkább érdekli őt, mint maga a szerv, ezért az ELTE-n kezdett tanulni, ahol Kardos Lajos professzor vezetésével indult ilyen képzés. A második diplomájának megszerzése után az I. sz számú Nőgyógyászati és Szülészeti Klinikára került, ahol elsőként alkalmaztak pszichológust nőgyógyászati esetek megoldásában. Első könyvét Antoni Ferenc rektor inspirálásra írta meg. Ezt számos további követte. A szakmai publikációk mellett, jelentősek a népszerű, ismeretterjesztő munkái is.

Lux-babaprogram

A program Dr. Lux Elvira neves szexuálpszichológus, adjunktus több évtizedes sikeres klinikai gyakorlatának, az azt támogató elméletnek és több, a termékenységet fokozó terápiás formának az ötvözete. A program célja, hogy azoknak a leendő szülőknek nyújtsanak segítséget, akik készek a meddőséget, a terméketlenséget okozó lelki problémákkal szembenézni, és azokra megoldást keresni. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.