Magyar áldozata is van a péntek esti müncheni lövöldözésnek

Forrás: MTI/EPA-DPA/Felix Hoerhager -
lövöldözés áldozat München
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A bajor rendőrség arról értesítette a müncheni magyar főkonzulátust, hogy a péntek esti lövöldözés halálos áldozatai között van egy magyar állampolgársággal is rendelkező fiatal férfi - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton az MTI-nek.

A tárcavezető közölte: egyelőre csak szóban tájékozatták a magyar külképviseletet arról, hogy a holttestek azonosításakor egy kettős állampolgárságú áldozatot is találtak, az írásos megerősítés még nem érkezett meg.

Forrás: MTI/EPA-DPA/Felix Hoerhager

Egy fiatalember egy gyorsétteremben kezdett lövöldözni a München északi részén lévő olimpiai parki bevásárlóközpontnál, majd a gyorsétterem előtt és a bevásárlóközpontban is lövéseket adott le. Holttestét 20.30-kor találták meg a bevásárlóközpont közelében egy mellékutcában, ahol a nyomozás első adatai alapján öngyilkosságot követett el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.