Gólya tartja rettegésben egy nyugodt, német falu lakóit

Forrás: Flickr / Tambako The Jaguar -
gólya Németország rettegés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A bajkeverő hím gólya rettegésben tartja a német falu, Glambeck lakóit. A május elején érkezett madár csőrével nekiesik az ablakoknak és az autók szélvédőjének, ha meglátja benne saját tükörképét.

Ártatlannak tűnő gólya kergeti őrületbe a német falucska lakóit. Az ott élők a madár érkezése óta nem tudnak az utcán parkolni, kénytelenek textillel borítani az ablakaikat, és az üvegajtókat is, ugyanis a gólya megtámadja a saját tükörképét.

Képünk illusztráció Forrás: Flickr / Tambako The Jaguar

A madár júniusban elkergette a faluban már költő gólyapár hím tagját, hogy átvegye a helyét. Mégsem lett belőle nevelőapa, a tojó többnyire egyedül nevelte fel a fiókákat. Nadine Bauer állatvédelmi szakember szerint

a gólya saját tükörképében is riválist lát, amelyet el akar üldözni.

Ronny "garázdálkodása" legkésőbb augusztus végén véget ér, amikor a gólyák ismét dél felé repülnek. A falu elöljárója szerint csak abban reménykednek, Ronny nem érzi magát annyira jól, hogy jövőre is visszatérjen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.