Tragédia! Elhunyt Szegedy-Maszák Mihály

Forrás: Wikimedia Commons -
halál Szegedy-Maszák Mihály művész irodalom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az összehasonlító irodalomtudomány, a fordításelmélet és a magyar irodalom 19. századtól 21. századig tartó időszakának neves kutatója volt.

Kutatási területe a regényelmélet, az összehasonlító irodalomtudomány és a magyar irodalom 19. századtól a 21. századig. A szerkezeti elemzés és a befogadás esztétika meghonosításában vállalt nagy szerepet. A tudós 73 éves volt - írja az Origo.

Forrás: Wikimedia Commons

Munkásságát 1995-ben Alföld-díjjal, 1997-ben A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével, 2003-ban Széchenyi-díjjal és 2008-ban Nemes Nagy Ágnes-esszédíjjal ismerték el. Szegedy-Maszák Mihály 1993-tól levelező, majd 1998-tól a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja volt.

Gólya tartja rettegésben egy nyugodt, német falu lakóithttp://www.life.hu/news/20160725-ronny-nevu-golya-tartja-rettegesben-a-nemet-falu-glambeck-lakoit.htmlA bajkeverő hím gólya rettegésben tartja a német falu, Glambeck lakóit. A május elején érkezett madár csőrével nekiesik az ablakoknak és az autók szélvédőjének, ha meglátja benne saját tükörképét. News--Ingyen kaphatta a drogot a Balaton Soundon elhunyt lányhttp://www.life.hu/news/20160725-a-balaton-soundon-elhunyt-lany-ingyen-kaphatta-a-drogot-eleteben-eloszor-fogyasztott.htmlA Balaton Soundon elhunyt lány partidrogot fogyasztott, majd utána több liter vizet ivott. Ez okozta a fiatal halálát. A kábítószert állítólag ingyen kapta. News--Hőségriadó a láthatáron - Borzasztó meleg lesz július utolsó hetébenhttp://www.life.hu/news/20160724-idojarasjelentes-kanikula-julius-utolso-heteben.htmlA következő napokban is lehetnek elszórtan záporok, zivatarok. Ezzel együtt viszont július utolsó hetében sok napsütésre és 30 Celsius-fok körüli melegre lehet készülni - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.News--Szakított, mégis férjhez megy az RTL Klub gyönyörű sztárjahttp://www.life.hu/news/20160724-szabados-agnes-az-rtl-klub-hiradosa-hamarosan-ferjhez-megy-kibekult-szerelmevel.htmlSzabados Ágnes ismét boldog. Pár hónapja szakított párjával, azonban nem bírták sokáig egymás nélkül Ákossal, nemrég kibékültek - írja a Blikk. NewsRTLKLUBFelháborító! Ittas rendőr rúgott vesén egy 11 éves kislányt http://www.life.hu/news/20160722-11-eves-kislanyt-rugott-meg-egy-ittas-rendor.htmlAz incidens még a vasárnapra virradó éjszakán tötént. Az ügyben feljelentéskiegészítést rendelt el a rendőrség. NewsThinkstockVízparti programot tervezel? Ilyen időre számíthatsz a hétvégén http://www.life.hu/news/20160721-eso-es-napsutes-is-lesz-a-hetvegen-ha-nyaralni-keszulsz-ilyen-idore-szamithatsz.htmlNapsütésre, 30 Celsius-fok körüli melegre, de esőre is készülni kell a hétvégén. Emellett többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.