8+1 dolog, amit csak az édesanyja tud Hosszú Katinkáról

Forrás: Facebook/Hosszú Katinka -
édesanya titok Hosszú Katinka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú Katinka ma hajnalban indult el Rio de Janeiróba, hogy részt vegyen az augusztus 5-én startoló riói olimpiai játékokon. Hamarosan a családja is utánautazik, hogy jelenlétükkel támogassák Katinkát élete 4. olimpiáján.

Katinkát és édesanyját, Bakos Barbarát még áprilisban választotta nagykövetének a Procter&Gamble vállalat a „Köszi, Anyu!” kampányához, amelynek köszönhetően az úszónő és édesanyja a szokottnál egy picivel több időt tudtak eltölteni együtt: interjúkat adtak és rendezvényeken vettek részt közösen. Ennek kapcsán, a sport és üzleti hírek mögé tekintve beszélgettünk Barbarával, és tudtunk meg olyan érdekes, magánéleti dolgokat az Iron Ladyről és az ő anya-lánya kapcsolatukról, amelyek eddig nem kaptak figyelmet:

1. „Közös hobbink az olvasás”
Szeretik az életrajzi könyveket, amelyek inspiráló, elgondolkodató életigazságokat mutatnak be, olyanokat, amelyekből ők maguk is építkezni tudnak. Sokszor egymásnak ajánlják a jobbnál jobb könyveket.

Forrás: Facebook/Hosszú Katinka

2. Egy báránnyal járja a világot
„Bizony, 27 éves, és van egy kabalabáránya. Ezt a kispárnája kíséretében mindenhová magával viszi, bármerre is utazik a világban.” Természetesen a bárány is utazott Rióba.

3. Kamaszkori kedvence egy Puma cipő volt
„Úgy 16 éves koráig egy igazi farmernadrágos, tornacipős lány volt. Volt egy kedvenc Puma cipője, télen-nyáron abban járt, amíg ki nem lyukadt az elején.”

4. Édesanyja által készített kedvenc menüje
Katinkának ritkán van ugyan alkalma Bajára hazalátogatni, ilyenkor azonban természetes, hogy édesanyja olyan menüt készít, ami az örök, mindenkori kedvenc. „Húsleves, sült hús pulykacombból, krumplipüré, gombaszósz és saláta. „Ez a standard menü, aminek mindig nagyon örül. A halászlé is különleges kedvenc, de azt általában az édesapja készíti el neki.”

5. Magántanuló volt
Már gyermekkorában is napi 2 edzéssel és sorozatos versenyzéssel teltek mindennapjai, ezért a 6 osztályos gimnáziumot magántanulóként végezte el.

6. Gyermekkorában fuvolázott
Katinka énektagozatos osztályba járt, ahol hangszert kellett választania. A fuvola formája és csillogó külseje volt az, ami igazán vonzotta őt. Inkább a jól begyakorolt dalokat szerette játszani, abban érezte magabiztosnak magát, az új szerzemények elsajátítása már nagyobb fejtörést okozott neki.

7. Olykor a nagyszülők falaztak neki
Gyermekkorában a reggeli edzések után a nagyszülőknél tízóraizott, majd onnan ment be az iskolába. Édesanyja igyekezett úgy alakítani, hogy magántanulói státusza ellenére Katinka minél többet járjon be az órákra, de bizony előfordult, hogy háta mögött „ment a susmus”, és a nagyszülők hagyták „szegény gyereket pihenni a kanapén” a tanórák helyett.

8. Példaképe LeBron James
Egy 2 méter magas, férfi kosárlabdázó az, akire Katinka legjobban felnéz. Nemcsak a sporthoz való hozzáállásuk nagyon hasonló, de mindkettejük számára a család a legfontosabb, valamint az, hogy a karrierjük során felhalmozott tudást és tapasztalatot a jövő nemzedékének átörökítsék.

8+1. Kemény rap zenét hallgat
Egy jól megválasztott zene csodákra képes, főleg az igazán nagy megpróbáltatások előtt. Nem ok nélkül választanak a bokszolók is ütős bevonuló zenét. Hosszú Katinkának nagyon fontos, hogy a versenyek előtt olyan zenét hallgasson, amitől megállíthatatlannak érzi magát, éppen ezért kedveli az olyan „nagyképű” amerikai rapperek szövegeit, mint Kanye West, Eminem vagy éppen Jay-Z.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.