Videón a halálugrás - 7620 méter magasról ugrott le ejtőernyő nélkül

veterán Kalifornia Luke Aikins ugrás ejtőernyős ejtőernyő szabadesés világrekord
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világon először ernyő nélkül, egy hálóba ugrott le 7620 méter magasról szombaton Kaliforniában egy veterán ejtőernyős.

A 42 éves Luke Aikins már több mint 18 ezer ernyős ugrást hajtott végre 26 éves pályafutása alatt. Ezúttal 7620 méteres magasságban egy légcsavaros repülőgépből ugrott ki, és egy 61 méter magasan kifeszített, 30-szor 30 méteres hálóba zuhant bele, a Los Angelestől nyugatra lévő Simi-völgyben, a Big Sky filmforgató birtokon. A háló alatt volt egy másik biztonsági háló is.


Aikinsszel együtt kiugrott a gépből három ejtőernyős is, és egy darabig együtt zuhantak. Oxigénmaszk volt rajtuk a nagy magasság miatt, de Aikins a sajátját később átadta egyik kísérőjének.
A hálót, amelybe Aikins zuhant, erős lámpák vették körül, hogy segítsék manőverezését a levegőben, majd amikor a sportoló már célra tartott, a lámpák fehérré válása jelezte ezt. Szabadesése mintegy két percig tartott. Aikins még a kísérlet előtt azt mondta, hogy a háló másfél másodperc alatt megfogja őt.
Aikins a hálóból sértetlenül mászott ki, és első dolga volt, hogy megölelje a feleségét, aki szintén hódol ennek a sportnak, már körülbelül 2000 ernyős ugrása volt.

Kigyulladt, majd lezuhant egy hőlégballon - Rengeteg halotthttp://www.life.hu/news/20160731-lezuhant-egy-kigyulladt-holegballon-texasban-16-utassal-nincsenek-tulelok.htmlTizenhét érmet hoznak haza a magyarok Rióbólhttp://www.life.hu/news/20160731-olimpia-rio-2016-tizenhet-ermet-josolt-az-ap-hirugynokseg-magyarorszagnak.htmlCsaládi tragédia: Saját fia lőtte fejbe az egykori focistáthttp://www.life.hu/csalad/20160731-meghalt-antonio-armstrong-nfl-focista-sajat-16-eves-fia-lotte-fejbe.htmlHatalmas balhé! Élő adásban szakított párjával Tara Reidhttp://www.life.hu/intim/20160731-elo-adasban-szakitott-parjaval-tara-reid-csunyan-osszevesztek.htmlRák elleni küzdelméről vallott Shannen Dohertyhttp://www.life.hu/drlife/20160731-rakkal-valo-kuzdelmerol-beszelt-shannen-doherty-egy-interjuban-elsirta-magat.htmlMegdöbbentő eredménnyel zárult az elhízás-kutatáshttp://www.life.hu/drlife/20160726-az-elhizas-mellett-a-tulsuly-is-okozhat-korai-halalt.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.