Gyászol Hollywood! Meghalt Kenny Baker, alias R2-D2

Forrás: Photo12/Archives du 7e Art/Lucasfilm/Lucasfilm -
halál Star Wars Kenny Baker
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú betegség után 83 évesen meghalt Kenny Baker brit színész, aki az R2-D2 nevű droidot alakította a Star Wars-filmekben, írja a Guardian.

Az egy méternél alig valamivel magasabb színész először a sorozat első részében, 1977-ben alakította a karaktert, majd a többi részben, A Birodalom visszavágban és A Jedi visszatérben, és később az előzménytrilógia filmjeiben.

Forrás: Photo12/Archives du 7e Art/Lucasfilm/Lucasfilm

Bár R2-D2 eljátszása miatt lett híres, korántsem ez volt az egyetlen filmszerepe, karrierje 1960-ban kezdődött, 2013-ban még vállalt szinkronszerepet, illetve tanácsadóként közreműködött a legújabb Star Wars, Az ébredő Erő készítésében.

Kenny Baker egészsége nagyon leromlott, a tüdejével volt baj, sok időt töltött tolószékben, mondta Abigail Shield, Baker unokahúga. Shield szerint Bakert felkérték, hogy menjen el Los Angelesbe az új Star Wars premierjére, de az orvosai nem engedték, hogy utazzon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.