Friss! Késelés történt egy vonaton Ausztriában, több sebesült

késelés támadás Ausztria vonat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy pszichésen zavart férfi két utast késsel súlyosan megsebesített egy vonaton az ausztriai Vorarlberg tartományban kedden reggel.

A támadás reggel fél hét körül történt a Bregenz város felé tartó helyi vonaton, a Feldkirchi járásban, Sulz település előtti megállónál. A német elkövetőt még a vonaton elfogták. Mivel ellenállt, a rendőrök gázsprayt vetettek be. A férfi a vele szembe ülő 19 éves fiút szúrta meg a hasán és a hátán, majd egy 17 éves fiút a nyakánál sebesített meg.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

A két sérültet kórházba szállították. A vonaton tartózkodó többi utast sokkolták a történtek. Útjukat később vonatpótló járattal folytathatták. A rendőrség vizsgálatot folytat az ügyben, azonban egyelőre kizárták, hogy a támadásnak köze lehetne a hétvégén Svájcban történtekhez, amikor egy férfi a vonaton késsel és gyúlékony folyadékkal utasokra támadt. A férfi több embert késsel megsebesített, köztük egy hatéves gyereket is. Az egyik áldozat belehalt sérüléseibe, és életét vesztette a súlyosan megsebesült támadó is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.