Elképesztő! 34 kilós igazgyöngy került elő a Fülöp-szigeteken

Forrás: Wikipedia - Hannes Grobe -
Fülöp-szigetek rekord igazgyöngy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ legnagyobb, 34 kilogrammos igazgyöngyét tették közszemlére kedden a Fülöp-szigeteken.

A 100 millió dollár értékűre becsült gyöngyöt egy Palawan szigeti halász találta még 2006-ban, de egészen eddig az ágya alatt rejtegette mint szerencsehozó talizmánt - közölte a Fülöp-szigetek idegenforgalmi hivatalának illetékese, Aileen Amurao. Amurao szerint a halász nem volt tisztában a lelet értékével, és csak azután döntött úgy, hogy átadja a hatóságoknak, hogy a háza leégett.

A kép illusztráció Forrás: Wikipedia - Hannes Grobe


A turisztikai illetékes szerint még drágakőszakértőknek is meg kell vizsgálniuk a 67 centiméter hosszú, 31 centiméter széles gyöngyöt, hogy bebizonyosodjon, valóban a világ legnagyobb igazgyöngyét találták meg. Az eddigi rekordot az ugyancsak Palawan partjainál talált Lao Tzu-gyöngy tartotta 6,4 kilóval. Az ilyen extraméretű gyöngyök a több mint egy méterre is megnövő óriáskagylókban keletkeznek, de ritkák.

A rendkívüli igazgyöngyöt szeretnék a Fülöp-szigeteken tartani, Palawan sziget Puerto Princesca városában, hogy turistákat csalogasson a térségbe. A rendkívüli kincset itt nézheted meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.