Kiderült! Ilyen cellában élt egy ideig Ambrus Attila

Fotó: Origo -
plexi börtön Ambrus Attila zárka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Viszkis szerint azért kerülhetett a szuper cellába, mert sikeres szökése, majd elfogása után újabb menekülési terven agyalt.

Ambrus Attila az ATV-n beszélt erről, és a raboskodásának tizenhárom éve alatt legnehezebben kibírható időszakként jellemezte a különleges zárkában eltöltött évet. A Viszkis átlátszó, golyóálló zárkáként festette le az úgynevezett biztonsági zárkát, de a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának sajtófőnöke szerint a leírás pontatlan - írja a Bors.

Fotó: Origo

"Úgyneve­zett biztonsági zárkák az ország számos börtönében megtalálhatók, az elítélt alapos okkal, indokolt esetben helyezhető el itt, különösen az előélet, a bűncselekmény, a büntetési idő, az illető magatartása, az intézet rendjéhez és biztonságához való viszonya alapján. A biztonsági zárka állandó berendezési és felszerelési tárgyai alapvetően megegyeznek a normál zárkáé­val, néhány tárgy azonban „vandálbiztos" módon rögzítve van" - mondta el Szalai Tímea sajtófőnök.

Az eljárás adatai szerint Ambrus Attila posta- és bankfiókok, utazási irodák ellen elkövetett támadásaival összesen mintegy 200 millió forintot rabolt 1999-ig hét év alatt. Az elmúlt tíz évet fegyházban töltött férfi sajtóinformációk szerint érettségit szerzett, és több szakmát is kitanult. Jó magaviselete miatt szabadulhatott idő előtt. Ambrus Attila elhíresült nevét - "viszkis rabló" - onnan kapta, hogy mielőtt egy-egy akcióhoz hozzáfogott volna, a kiszemelt pénzintézet közelében lévő kocsmában megivott egy pohár whiskyt.
Nagy bajban van Ryan Lochte - szponzorai is elpártolnak tőlehttp://www.life.hu/news/20160822-ryan-lochte-uszoval-tobb-ceg-is-felbontotta-a-szerzodeset.htmlA néhány nappal ezelőtti botránya óta áll a bál Ryan Lochte körül. News--Durva viharok jöhetnek, több megyére figyelmeztetést adtak kihttp://www.life.hu/news/20160821-viharok-johetnek-vasarnap-tobb-megyere-figyelmeztetest-adtak-ki.htmlHeves zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt több megyére és a fővárosra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. News--Vallott a megerőszakolt kétéves kislány édesanyjahttp://www.life.hu/news/20160820-beismero-vallomast-tett-a-megeroszakolt-keteves-kislany-edesanyja.htmlAz anya a börtönben részben beisermő vallomást tett, tudta meg a Bors.News--Újra a pályán: Felépült Cristiano Ronaldohttp://www.life.hu/news/20160820-ujra-a-palyan-felepult-cristiano-ronaldo-meg-az-eb-n-serult-meg.htmlTérdsérülése után újra edzésbe állt Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál futballsztárja.News--Döbbenet! 47 évesen elhunyt a leukémiás sportvezető, Hankó Péterhttp://www.life.hu/news/20160818-hanko-peter-elhunyt-a-hires-sportvezeto-leukemias-volt-felesege-tudatta-a-hirt.htmlHankó Péter, azaz Hangya Peti, a Magyar Footgolf Szövetség alelnöke volt. A tragédia az egész szakmát megrázta. NewsOrigoKint ragadt két úszó: nem engedik haza a brazilokhttp://www.life.hu/news/20160818-ket-amerikai-uszo-gunnar-bentz-es-jack-conger-kint-ragadt-braziliaban-nem-engedte-haza-a-rendorseg.htmlNem utazhatott el Rióból Gunnar Bentz és Jack Conger amerikai úszó, ugyanis ők voltak azok - valamint még egy harmadik csapattársuk, Jimmy Feigen -, akiket Ryan Lochte-val együtt fegyverrel kiraboltak vasárnap hajnalban. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.