Gyerekeket égetett meg a McDonald’s Happy Meal-es játéka

Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard -
McDonald's égési sérülés karkötő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Számtalan panasz érkezett a McDonald'shoz azért, mert az Észak-Amerikában a Happy Meal menükhöz járó fitneszkarkötőktől gyerekek égési sérüléseket szenvedte és kiütéseket kaptak. A gyorsétteremlánc először kivette a karkötőket a menükből, később visszahívta őket.

A McDonald’s visszahívja a Happy Meal és Mighty Kids Meal menükhöz kiadott Step-It fitneszkarkötőket, mert égéseket és kiütéseket okozhatnak, tájékoztat honlapján az Egyesült Államok fogyasztóvédelmi bizottsága.

Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

Felhólyagosodott a gyerekek bőre

A gyorsétterem-lánchoz több, mint 70 panasz érkezett be, hét esetben arra panaszkodtak a vásárlók, hogy a karkötőtől felhólyagosodott a gyerekek bőre.

A cég már a visszahívást megelőző héten kivette a karkötőt a menükből,

emlékeztet a CNN.

A McDonald’s elnézést kér

A vásárlóknak azt ajánlják, hogy azonnal vigyék vissza a karkötőt valamelyik étterembe, a karkötőt valamilyen játékra vagy desszertre cserélhetik be. Az Egyesült Államokban 29 millió, Kanadában 3,6 millió karkötőt érint a visszahívás.

A gyerekek megégették magukat a fitneszpántokkal Forrás: McDonald's YouTube

Villogó lépésszámlálók

A karkötőket Kínában gyártották, lényegében

egyszerű lépésszámlálók, amelyek gyorsan vagy lassan villognak attól függően, hogy milyen gyorsan megy a viselőjük.

A menükhöz két stílusban és hat világos színben osztotta őket a McDonald’s.

Nagy riadalom! Lövés dördült el egy utasszállító repülő fedélzeténhttp://www.life.hu/news/20160824-lovesek-a-vueling-airbus-a320-madridba-tarto-gepen-ibiza-repuloteren.htmlA Vueling Airbus A320 Madridba tartó gépe Ibiza repülőterén készült a felszállásra, amikor eldördült a lövés. Sérülés nem történt. NewsOrigoBrutális kegyetlenséggel ölte meg a barátai kislányáthttp://www.life.hu/news/20160824-elkepeszto-brutalis-kegyetlenseggel-olte-meg-a-baratai-kislanyat.htmlRejtély övezi annak a minnesotai kislánynak a halálát, akit egy férfi szombaton elrabolt, majd megölt. Az emberrabló épp aznap vendégeskedett a gyermek szüleinél, később pedig a háztól 251 km-re találták meg a kicsi holttestét. News--Hazatértek a riói hősök: Leszálltak olimpikonjaink!http://www.life.hu/news/20160824-hazatertek-a-rioi-hosok-az-olimpiarol-leszalltak-olimpikonjaink-hosszu-katinka-is.htmlSzerdán reggel 8 óra után leszállt Budapesten az úgynevezett aranygép, amellyel hazatértek Rio de Janeiróból azok a magyar sportolók, akik utolsóként még az olimpia helyszínén tartózkodtak. News--Somló Tamás özvegye: "Az LGT-n kívül senkinek sincs joga LGT-koncertet hirdetni!"http://www.life.hu/news/20160824-somlo-tamas-ozvegye-kiakadt-mikor-megtudta-hogy-valaki-somlo-ta-mas-em-lekkoncertet-szervez.htmlSomló Tamás családjának tudta nélkül, egy LGT-koncertet harangoztak be Hajdúböszörményben, ezek után nem csoda, hogy az énekes volt párja, és a zenekar tagjai ki­akadtak. News--Lövöldözés és késelés Budapest belvárosábanhttp://www.life.hu/news/20160824-lovoldozes-es-keseles-budapest-belvarosaban-egy-ember-megsebesult-az-erzsebet-koruton.htmlGáz-riasztófegyverrel és késsel esett egymásnak éjszaja két társaság Budapesten. Egy ember megsebesült az Erzsébet körúton. News--"Emberek vannak a romok alatt" - Földrengés rázta meg Olaszországothttp://www.life.hu/news/20160824-foldrenges-olaszorszagban-6-2-erossegu-foldmozgas-perugia-tersegeben-norcia-varos-kozeleben.htmlA 6,2 erősségű földmozgás Perugia térségében, Norcia város közelében pusztított. Az olasz állami tévé szerint legkevesebb hat halálos áldozata van a katasztrófának. Amatricében épületek dőltek össze, emberek lehetnek a romok alatt. Az első rengést több erős utórengés követte.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.