Iszlám Állam gyilkosság isis erőszak Abu Bakr al-Bagdadi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az amerikai segélymunkást, Kayla Muellert 2013-ban ejtette túszul az Iszlám Állam dzsihadista szervezet. Két évvel később Barack Obama is megerősítette: a lány meghalt.

Kayla Mueller segélymunkásként dolgozott Szíriában, azon belül is Aleppóban, amikor 2013-ban a szélsőségesek elrabolták. A lány szülei három héttel a lány eltűnését követően kaptak egy 10 másodperces videót, melyen Kayla összetörten közli, hogy

túszul ejtették és segítséget kér.

Amerikai hírszerzési vezetők tavaly nyáron számoltak be Mueller családjának arról, hogy lányukat rendszeresen megerőszakolta

Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam terrorszervezet vezére.

Abu Bakr al-Bagdadi Forrás: Wikimedia Commons

Mueller szülei az AP hírügynökségnek cáfolták, hogy a lányuk férjhez ment volna Bagdadihoz. Az ABC Newsnak elmondták: "Közölték velünk, hogy Kaylát megkínozták, és hogy Bagdadi tulajdona volt. Ezt júliusban közölte a kormány."

Az Iszlám Állam szerint Mueller 26 évesen, februárban életét vesztette a terrorszervezet ellen szíriai területen végrehajtott koalíciós légi csapások egyikében - számolt be az Origo.

Barack Obama amerikai elnök 2015-ben azt nyilatkozta, hogy "meg fogja találni és igazságszolgáltatás elé fogja állítani azokat a terroristákat, akik felelősek Kayla elrablásáért és haláláért".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.