Juan Gabriel haláleset zenész énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két koncert között, 66 évesen szívrohamban elhunyt Juan Gabriel mexikói énekes-dalszerző, a spanyol ajkú világ egyik első számú szupersztárja.

Az érzelmes balladáiról híres, Kaliforniában élő legendás zenész pénteken este Inglewoodban adta utolsó koncertjét. Vasárnap a texasi El Pasóban lépett volna fel. Mexikói sajtójelentések szerint vasárnap érte a váratlan halál.

A szegény sorból származó zenész 13 évesen írta első dalát és haláláig több mint 1500 dalt komponált. A Latin-Amerika szerte, Spanyolországban és az Egyesült Államok spanyol ajkú lakossága körében is rajongásig szeretett Gabriel dalain latin-amerikaiak generációi nőttek fel, lemezeiből több tízmilliót adtak el. Szerzeményeit olyan más világhírességek is énekelték, mint Julio Iglesias, Plácido Domingo, Paul Anka, Marc Anthony. Leghíresebb számai közé tartozik az Amor Eterno, az Hasta que tu conocí és a Se me olvidó otra vez.


A szupersztár szegényparaszti családba született 10. gyermekként, félárván, csavargóként nőtt fel, börtönbe is került rablásért. Az iskolát is későn kezdte, csak azután, hogy megszökött az árvaházból, ahol megismerte zenetanárát és mentorát, Juan Contrerast. A Juan Gabriel művésznevet is részben tanára, részben apja tiszteletére vette fel.
Magánéletét illetően mindig szófukar volt. Bár volt személyi titkára egy könyvben nyíltan beszélt homoszexuális kapcsolatukról, a zenész sosem foglalt állást az ügyben, évekkel később azonban azzal lepte meg rajongóit, hogy négy gyermeke született barátnőjétől, Laura Salastól.

Pokolgép robbant Brüsszelbenhttp://www.life.hu/news/20160829-pokolgep-robbant-a-brusszeli-kriminologiai-intezetben-aldozat-nincs-1-2.htmlHeidi Klum csak úgy ragyog a fiatal sportoló oldalán: Phleps-szel szelfizikhttp://www.life.hu/news/20160828-heidi-klum-michael-phelps-szel-lott-egy-szelfit-csak-ugy-ragyog-a-fiatal-sportolo-oldalan.htmlHétfőn estig marad csak a napos, meleg időhttp://www.life.hu/news/20160828-idojaras-elorejelzes-hetfon-estig-marad-csak-a-napos-meleg-ido.htmlHárom hegymászó halt meg az Olasz-Alpokban: Nyolcszáz métert zuhantakhttp://www.life.hu/news/20160828-nyolcszaz-metert-zuhant-harom-hegymaszo-az-olasz-alpokban.htmlIjesztő képek egy utasszállító repülőről: Szétrobbant a hajtómű?http://www.life.hu/news/20160828-ijeszto-kepek-a-southwest-airlines-geperol-szetrobbant-a-hajtomu.htmlHosszú Katika és Shane Tusup így vicceskednek, míg várnak a felszállásrahttp://www.life.hu/news/20160828-hosszu-katika-uszono-es-shane-tusup-igy-vicceskednek-a-repuloteren.html




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.