Pánik tört ki egy horvát strandon burkiniben fürdőző nők miatt

Forrás: AFP/Fethi Belaid -
burkini strand Horvátország Split fürdőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pánik tört ki egy spliti strandon, miután két burkiniben fürdőző nőhöz férjeik is csatlakoztak, akik nagy fekete táskákkal érkeztek a tengerpartra, és törölközők helyett sporthorgászatra alkalmas szigonypuskákat vettek elő - írta a Slobodna Dalmacija című horvát napilap kedden.

A két férfi a szigonypuskákkal a tenger felé indult, amikor többen is úgy döntöttek, hogy összepakolnak és elhagyják a strandot, sokan gyermekeikkel a karjukban siettek el a helyszínről.
Szemtanúk szerint eluralkodott a pánik a fürdőzök között, és tapintható volt a feszültség - írta a lap.
Az eset vasárnap késő délután történt, egy szállodalánc strandfürdőjén. Az eseményről a hotel személyzetét is értesítették a vendégek, akik közölték az arab származású turistákkal, hogy Horvátországban május 1-jétől október 1-ig tilos a halászat a rendezett strandok és a kikötők közelében. A férfiak ezután kijöttek a vízből, törölközőbe csomagolták puskáikat, majd visszamentek a szállodába.

Egy burkiniben fürdőző nő Tunéziában Forrás: AFP/Fethi Belaid

A lap úgy véli, hogy a Horvátországot is érintő migránsválságnak és a terrortámadásoknak Európában hatása van a horvát állampolgárokra is. Az újság arról is ír, hogy a burkini nagy vitát váltott ki Franciaországban, ahol be akarják tiltani a teljes testet elfedő fürdőruha viselését a nyilvános helyeken. Az intézkedést a franciák azzal magyarázzák, hogy a burkini az egyre szaporodó terrorista támadások miatt az emberekben kényelmetlen érzést kelt, amely a muszlimokhoz köthető - teszi hozzá a lap.

Megható! Szerelmet vallott kedvesének, majd meghalt egy férfi http://www.life.hu/news/20160830-tragedia-egy-ferfi-szerelmet-vallott-a-baratnojenek-majd-meghalt-szomoru-tortenet.htmlHa minden igaz, 145 évesen ő a világ legidősebb emberehttp://www.life.hu/news/20160830-mbah-gotho-145-evesen-a-vilag-legidosebb-embere-lehet.htmlGyíknyelvvel él a fiatal lány: a szemét is meg tudja nyalnihttp://www.life.hu/news/20160830-tobb-mint-11-centimeter-hosszu-gerkary-brach-nyelve-a-szemet-is-meg-tudja-nyalni.htmlKilencedszer sem sikerült: Nem szabadulhat Lennon gyilkosahttp://www.life.hu/news/20160830-kilencedszer-is-megtagadtak-john-lennon-gyilkosanak-szabadlabra-helyezese.htmlA Dunába fulladhatott az eltűnt magyar zongoristahttp://www.life.hu/news/20160830-dunaba-fulladhatott-az-eltunt-zongorista-farkas-mihaly-ambrus.htmlMeghalt Gene Wilder, a Dutyi-dili sztárjahttp://www.life.hu/news/20160829-meghalt-gene-wilder-a-dutyi-dili-es-a-vaklaram-sztarja.html





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.