Hosszú Katinka megállíthatatlan: Berlinben is tarolt a magyar sportoló

magyar sportoló úszó Hosszú Katinka aranyérem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hat döntőjéből hármat megnyert Hosszú Katinka a rövid pályás úszóvilágkupa-sorozat második versenyének keddi nyitónapján Berlinben. 

A Vasas olimpiai, világ- és Európa-bajnoknője a németországi nyitányon a viadal honlapja szerint első lett 200 méter gyorson, 200 méter vegyesen, majd 200 méter háton. Emellett 50 méter háton másodikként, 100 méter pillangón harmadikként, 800 méter gyorson pedig – afféle levezető edzésnek tekintve utolsó fináléját – ötödikként végzett .

A riói játékokon három aranyat és egy ezüstöt gyűjtött a magyar úszó, aki 2012 óta eddig minden évben megnyerte a vk összesített pontversenyét, a sorozat múlt heti első állomásán, a franciaországi Chartres-ban hét számban diadalmaskodott, emellett három ezüstöt és egy bronzot is szerzett. A berlini viadal másik magyar résztvevője, Jakabos Zsuzsanna másodikként zárt 200 méter vegyesen (2:06.29) és 800 méter gyorson (8:22.91), harmadik lett 200 méter gyorson (1:55.40), míg 50 méter gyorson ötödikként csapott célba (24.65). Szerdán mindketten tovább gyarapíthatják sikereiket.

Hosszú Katinka elárulta sikerének titkát

Ahogyan arról korábban beszámoltunk: három kemény napon van túl Hosszú Katinka, elért eredményei azonban magukért beszélnek. Egy Facebook-posztban pedig azt is elárulta, mi a siker titka.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.