Késes támadás a Notting Hill-karneválon, vérfürdő a nyílt utcán

Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas -
Notting Hill verekedés rendőrség karnevál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több mint négyszáz embert vettek őrizetbe Londonban. A brit főváros egyik legkiemelkedőbb kulturális rendezvényéről 74-en kerültek kórházba különféle sérülések miatt.

A kétnapos karneválon általában fegyvert és kábítószert érintő jogsértések, valamint egy késes támadás miatt kellett intézkedniük a rendőröknek. Összesen 401 embert fogtak el, körülbelül ugyanannyit, mint tavaly. A brit fővárosban több ezren ünnepelték összességében véve békésen és jókedvűen a több mint ötvenéves múltra visszatekintő, az afro-karibi kultúrát megidéző fesztivált. Színes kosztümökben karibi dallamokra lejtettek végig Nyugat-London utcáin, néhányan jamaicai zászlókat lengettek.

Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A Notting Hill karnevált először 1964-ben tartották meg, azóta a világ egyik legnagyobb kulturális eseményévé nőtte ki magát, több tízmillió font bevételt hoz a városnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.